22/09/2015
image_print

Την Πέμπτη 24/9 στις 11.00 στην κεντρική πλατεία η άφιξη της φλόγας της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών
που θα συνδυαστεί με εθελοντική αιμοδοσία στον ίδιο χώρο από 9.00 -13.00

Ανοιχτή πρόσκληση σε όλους τους Καρδιτσιώτες να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις υποδοχής της φλόγας της 13ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών απηύθυναν ο Αντιδήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Ψημμένος και ο Δ/ντης του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κων. Αθανασίου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν μετά την ολοκλήρωση ευρείας σύσκεψης των εκπροσώπων των τοπικών φορέων που συμμετέχουν και στηρίζουν τη διοργάνωση.

Η άφιξη της “Φλόγας της Αγάπης” αναμένεται στις 10.30 στο ύψος του Αθλητικού Πάρκου και με λαμπαδηδρομία θα καταλήξει στις 11.00 στην κεντρική πλατεία, όπου θα γίνει η επίσημη εκδήλωση υποδοχής της, ενώ στον ίδιο χώρο από τις 9.00 έως τις 13.00 θα πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία.

Ειδικότερα κατά τη συνέντευξη τύπου τονίστηκαν τα εξής:

Ο κ. Κων. Ψημμένος

“ Ο Δήμος Καρδίτσας θέλοντας να συμβάλει στη διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος, συμμετέχει και φέτος στην 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.
Η “Φλόγα Αγάπης” άναψε την 1η Αυγούστου στην Κοζάνη και θα ανάψει στην κεντρική πλατεία της πόλης μας την Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου σε μια λαμπαδηδρομία που θα ξεκινήσει από το Αθλητικό Πάρκο στο άγαλμα του Αγρότη και
Ειδικότερα σύμφωνα με το πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας η άφιξη της φλόγας προβλέπεται να γίνει στις 10.30 π.μ. στο άγαλμα του Αγρότη στο Αθλητικό Πάρκο από τον εκπρόσωπο της ΠΟΣΕΑ κ. Πανταζώνα και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Αιμοδοτών Φαρσάλων, οι οποίοι θα την παραδώσουν τη φλόγα στον 1ο λαμπαδηδρόμο με συνοδεία μοτοσυκλετιστών του Συλλόγου Μοτοσυκλετιστών Καρδίτσας, μαθητών και οχήματος του ΕΚΑΒ.
Στη συνέχεια η φλόγα θα μεταλαμπαδεύεται στους υπόλοιπους λαμπαδηδρόμους και μέσω της Λεωφόρου Δημοκρατίας, την Πλατεία Πλαστήρα και τον κεντρικό πεζόδρομο Στ. Λάππα θα καταλήξει στην Πλατεία Ελευθερίας.
Εκεί στις 11.00 π.μ.θα γίνει η αφή της φλόγας στον ειδικό βωμό, ενώ η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από την Φιλαρμονική και το Χορευτικό του Δήμου
Στο χώρο της κεντρικής πλατείας θα βρίσκεται απο τις 9.30 το πρωί και μέχρι τις 13.00 μ.μ η κινητή μονάδα αιμοδοσίας της 5ης ΥΠΕ και μονάδα του ΕΚΑΒ για εθελοντική αιμοδοσία.
Θεωρούμε οτι πρόκειται για μια πολύ σημαντική ημέρα για την πόλη μας, αλλά και το θεσμό της εθελοντικής αιμοδοσίας που θέλουμε να προωθήσουμε συμμετέχοντας στη λαμπαδηδρομία, γι' αυτό και καλούμε όλους τους Καρδιτσιώτες και τις Καρδιτσιώτισσες να συμμετάσχουν για να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους φορείς, τις εθελοντικές οργανώσεις και τους εθελοντές που στηρίζουν και συμμετέχουν σ' αυτή την πρωτοβουλία και συγκεκριμένα:

Το μήνυμά μας είναι: “Μην περιμένουμε την ανάγκη να μας χτυπήσει την πόρτα. Ας έχουμε φροντίσει από πριν. Μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά. Στο χέρι μας είναι!”

Ο κ. Αθανασίου

Ο Δ/ντης του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Κων. Αθανασίου τόνισε μεταξύ άλλων στην τοποθέτησή του:

“ Η υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καρδίτσας συμμετέχει στην 13η Λαμαπαδηδρομία της ΠΟΣΕΑ διοργανώνοντας εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο της Κεντρικής Πλατείας την Πέμπτη 24/9 από 9.00 – 13.00, στην οποία καλούμε τους Καρδιτσιώτες να λάβουν μέρος.
Έχει αποδειχθεί οτι η λαμπαδηδρομία αποτελεί έναν πολύτιμο “λίθο” στην προσπάθεια προσέλκυσης εθελοντών αιμοδοτών και έκφρασης αλτρουισμού για τους συνανθρώπους μας.
Ιδιαίτερα για τα παιδιά είναι μια ευκαιρία να μάθουν την αξία της προσφοράς οτι δηλαδή στη ζωή μπορούμε να δώσουμε πολλά, χωρίς κατ΄ανάγκη να παίρνουμε κάτι πίσω.
Μια ευκαιρία να δώσουμε ένα μήνυμα εθελοντισμού στα παιδιά και τις οικογένειές τους.
Οι ανάγκες μας σε αίμα σε επίπεδο νομού είναι 6000 μονάδες ετησίως. Προσπαθούμε να είμαστε αυτάρκεις και είμαστε στην ευχάριστη θέση σήμερα το 45% των αναγκών αυτών να καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, κάτι που διευκολύνει τη διαχείριση του αίματος, αφού οι συγγενείς όσων χρειάζονται αίμα δεν αναγκάζονται να αναζητούν τις αναγκαίες μονάδες υπό πιεστικές συνθήκες.
Ιδιαίτερα σημαντικός είναι ο ρόλος και η συνεισφορά των Τραπεζών Αίματος που λειτουργούν στον Νομό, με “αρχηγό” την Τράπεζα Αίματος Παλαμά που είναι πολύ ενεργή και μάλιστα κατάφερε σε μία ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας να συγκεντρώσει 150 μονάδες αίματος, αριθμό ρεκόρ για τα δεδομένα της περιοχής μας.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμβάλουν στην διοργάνωση της λαμπαδηδρομίας και στην υποδοχή της Φλόγας της Αγάπης στην πόλη να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εκδήλωση και στην εθελοντική αιμοδοσία.”


Afisa-Labadidromia