Η Καρδίτσα προετοιμάζεται για την υποδοχή της “Φλόγας της Αγάπης”

16/09/2015
image_print

Μεγάλη η ανταπόκριση των φορέων στο κάλεσμα το Δήμου Καρδίτσας για συμμετοχή στην 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών 

Ο συντονισμός και η καλύτερη προετοιμασία των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 24/9 στην πόλη της Καρδίτσας, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου στην 13η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων και Φορέων Εθελοντών Αιμοδοτών ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης τοπικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μουσείου Πόλης (Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο Λ. & Ν. Σακελλαρίου), με πρωτοβουλία του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Επιχειρηματικότητας κ. Κων. Ψημμένου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος εισηγητικά, ο Δήμος Καρδίτσας θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τους δημότες και να συμβάλει στην διάδοση της ιδέας του εθελοντισμού και ειδικότερα της εθελοντικής αιμοδοσίας , συμμετέχει και φέτος στην λαμπαδηδρομία που διοργανώνει από το 2002 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών (Π.Ο.Σ.Ε.Α.).

Η “Φλόγα της Αγάπης” που άναψε την 1η Αυγούστου στην Κοζάνη, έχει προγραμματιστεί να διέλθει από την πόλη της Καρδίτσας την Πέμπτη 24/9 και την επομένη, έχοντας διέλθει από πολλές πόλεις της χώρας θα φτάσει στην Λαμία, όπου και θα σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών της 28ης Αμφικτυονίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε η μεγάλη διάθεση των φορέων να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις  και να συμβάλλουν στην επιτυχία των σκοπών της λαμπαδηδρομίας, ενώ έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, το οποίο θα οριστικοποιηθεί το επόμενο διάστημα, ενώ οι τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες θα συζητηθούν σε νέα σύσκεψη που αποφασίστηκε να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη 22/9 στις 10.30 στον ίδιο χώρο.