“Η Καρδίτσα γιορτά… Ζει” τα παιδιά δημιουργούν

11/12/2014
image_print

“Η Καρδίτσα γιορτά…Ζει” τα παιδιά δημιουργούν
Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας

karditsa-giortazei-01Με μεγάλη συμμετοχή των παιδιών συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας.

Την Παρασκευή 12/12 από 11.00 π.μ. – 1.00 μ.μ. μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλης  θα στολίσουν το άλσος του Παυσιλύπου με δημιουργίες τους, ενώ το απόγευμα από τις 5.00 μ.μ. – 8.00 στο Κ.Δ.Α.Π. Γιολδάση διοργανώνονται τα “Παιχνιδοζαχαρώματα”. Τα παιδιά του Κ.Δ.Α.Π. γίνονται ζαχαροπλάστες. Αλεύρι, ζάχαρη και άρωμα βανίλιας, συναντιούνται και μπερδεύονται γλυκά σε παιδικά χεράκια.

Η βραδιά ολοκληρώνεται μελωδικά στο Αναψυκτήριο Παυσιλύπου, όπου στις 9.00 μ.μ. η Βένια Ανδρεοπούλου, ο Παντελής Μπουγιουκμάνος & ο Κων/νος Κατσόγιαννος θα ξεκινήσουν ένα μουσικό “ταξίδι” με καλεσμένους όλους τους Καρδιτσιώτες.

Το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου από 11.30 πμ – 1.30μμ. Στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας στήνεται ένα υπαίθριο ???????????????????????????????Εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών από τα Κ.Δ.Α.Π της πόλης μας, ενώ το βράδυ από τις 8.00 μμ – 9.00 μμ στις κεντρικές οδοί, πεζόδρομοι και πλατείες της πόλης μας το “τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας θα παρουσιάσει το Θέατρο δρόμου από: «Τα παπούτσια μας πάνε ……»

Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων στις 11.00π.μ. της ίδιας ημέρας στο Ιππικό Κέντρο “Φιλόνεικος” διοργανώνεται η εκδήλωση “Το ρόδι και ο συμβολισμός του”από το εργαστήρι “Πολύκμητον”. Η βιωματική προσέγγιση της τέχνης του Μετάλλου και με οδηγό την έμπνευση και τη φαντασία, στη δημιουργία κοσμημάτων και καλλιτεχνικών δημιουργιών,από την Νάσια και Δημήτρη Φιλίππου

Στις 6:30μμ. στο Δ.Δ. Καλλιφωνίου θα πραγματοποιηθεί Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με την φωταγώγηση δέντρου και  την συμμετοχή των χορευτικών τμημάτων του πολιτιστικού συλλόγου Καλλιφωνίου.

Μεγάλη επιτυχία σημείωσαν οι εκδηλώσεις της Τετάρτης 10/12. Στο αναψυκτήριο Παυσιλύπου τα παιδιά των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου  Καρδίτσας διοργάνωσαν εκδήλωση ΑΓΑΠΗΣ με μουσική από μαθητές του  Δημοτικού Ωδείου και θεατρικό παιχνίδι από την εμψυχώτρια κ. Ειρήνη Γέρακα.

Τα παιδιά και οι γονείς τους πρόσφεραν  τρόφιμα, παιδικά ρούχα, παιχνίδια και σχολικά είδη  που μέσω της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Ι. Γεννάδιος και Ελ. Αντωνίου.

???????????????????????????????Την ίδια περίπου ώρα στην πλατεία Γιολδάση, τα παιδιά του 1ου και του 3ου Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου Καρδίτσας και τα παιδιά των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Κ. Ψημμένου, του Προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Κ. κ. Μιχ. Τάντου, του Προέδρου του Συνδέσμου Ύδρευσης Καρδίτσας, Σοφάδων και πέριξ Κοινοτήτων κ. Αλ. Λέκκα, και του μέλους του ΔΣ του ΔΟΠΑΚ κ. Αντ. Παπαδάκου στόλισαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της πλατείας με όμορφα πολύχρωμα μπουκάλια που τα ίδια έβαψαν κλείνοντας μέσα  σ’ αυτά το χριστουγεννιάτικο μήνυμά τους.

Τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μελωδίες, έφτιαξαν κι άλλα όμορφα στολίδια και στη συνέχεια στόλισαν και το δέντρο της παιδικής βιβλιοθήκης «Αγγελική Βαρελλά». Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με προβολή χριτουγεννιάτικων καρτούν στο χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης.