“Η Καρδίτσα γιορτά…Ζει” τα Χριστούγεννα πλησιάζουν…

21/12/2014
image_print

Με πολλές και πρωτότυπες εκδηλώσεις συνεχίζεται το εορταστικό πρόγραμμα “Η Καρδίτσα γιορτά…Ζει”. Το πρόγραμμα σήμερα έχει ως εξής:

???????????????????????????????Ώρα: 11:00 πμ – 12:00 το βράδυ. Άλσος Παυσιλύπου

Οι Πρόσκοποι της Καρδίτσας διοργανώνουν το Προσκοπικό Χωριό, μια κατασκήνωση πόλης για παιδιά, εφήβους, νέους και ενήλικες κάθε ηλικίας με δημιουργικά θεματικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, φυσιογνωσία, εθελοντισμό και πάνω απ' όλα περιπέτεια!!!

Ώρα 5:00μμ – 7:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου

Τα παιδιά κατασκευάζουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα στολίδια με αλατοζύμαρο παρέα με την Αλεξάνδρα Τέα

.Ώρα 8:00μμ – 9:00μμ.  Άλσος Παυσιλύπου

"Καλικάντζαροι εν δράση", Θέατρο δρόμου από  το “τέχνης  παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας

.Ώρα 8:30μμ – 10:30μμ.  Αναψυκτήριο Παυσιλύπου

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από το  Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου

Το πρόγραμμας της Τρίτης 23 Δεκεμβρίου έχει ως εξής:

Ώρα 11:00πμ –  12:00 το βράδυ.  Άλσος Παυσιλύπου

Οι Πρόσκοποι της Καρδίτσας διοργανώνουν το Προσκοπικό Χωριό, μιά κατασκήνωση  πόλης για παιδιά, εφήβους, νέους και ενήλικες κάθε ηλικίας με δημιουργικά θεματικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους, φυσιογνωσία, εθελοντισμό και πάνω απ' όλα περιπέτεια!!!

Ώρα 11:00πμ –  1:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου.

Ο Αη Βασίλης και τα ξωτικά του μοιράζουν δώρα και σπάνε την χριστουγεννιάτικη Πινιάτα

Ώρα 5:30μμ – 7:00μμ.   Αίθριο  Αγοράς

“Σώστε τα κουλούρια!”, πρόγραμμα παιδικής εμψύχωσης από το εργαστήρι καλλιτεχνικής  διάδρασης  “Αλλού ντ΄Αλλού”, για όλα τα παιδιά της πόλης μας.

Πλούσιο σε εκδηλώσεις ήταν και το  πρόγραμμα της Παρασκευής και του Σαββάτου.foto-koyroglou

Στο ΚΔΑΠ  Προδρόμου την Παρασκευή  το απόγευμα τα παιδιά συμμετείχαν στο παιχνίδι του χριστουγεννιάτικου κρυμμένου θησαυρού, ένα παιχνίδι που σαφώς εξιτάρει τα παιδιά τα οποία δημιουργούν ομάδες και συναγωνίζονται σε δοκιμασίες γνώσεων, ζωγραφικής, χορού, τραγουδιού κ.α για να κερδίσουν τα αστέρια τους αλλά και για να οδηγηθούν έτσι στον πολυπόθητο θησαυρό τους.

Το πρωί του Σαββάτου στο Δημοτικό  Κινηματοθέατρο πραγματοποιήθηκε θεατρική παράσταση με τίτλο "Με λένε Ηλία" από το “τέχνης παίδευσις” Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας.Πρόκειται για μία ιστορία που αφορά την ευαίσθητη ομάδα ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και την αξία της αγάπης, της ψυχικής δύναμης και των πνευματικών χαρισμάτων στην ανθρώπινη ζωή, η οποία προκάλεσε συγκίνηση σε όσους την παρακολούθησαν.

Την ίδια ώρα στην Πλατεία "Δημ. Γιολδάση" (πρώην  Πλατεία Λάππα) έγινε Προβολή της ταινίας “Joulutarina”. Η ιστορία του Αη Βασίλη από την Παιδική Βιβλιοθήκη "Αγγελική Βαρελλά". Μετά το τέλος της ταινίας προσφέρθηκαν γλυκίσματα και ζεστή σοκολάτα από τα καφέ της πλατείας "Δύο Κούπες", "Gallery" Και "Momenti" .

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο επίσης διοργανώθηκε εκδήλωση, όπου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν παλαιά έθιμα των Χριστουγέννων, να παίξουν και να στολίσουν το έλατο του Μουσείου μαζί με παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, ενώ το μεσημέρι του Σαββάτου

στην  Κοινότητα Γεωργικού διοργανώθηκε “γουρνοχαρά” σε συνεργασία  με την ποδοσφαιρική  ομάδα του Γεωργικού “Ατρόμητος” όπο διασκέδασαν όλοι μαζί τηρώντας ζωντανά το χριστουγεννιάτικο  έθιμο.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έκλεισε  από τα παιδιά των ΚΔΑΠ Αρτεσιανού και Καρδιτσομάγουλας με πλούσιο ψυχαγωγικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα ,με θεατρική παράσταση και χριστουγενιάτικα τραγούδια.