Γρήγορα δοκιμαστικά (rapid tests) στα χωριά του πρώην Δήμου Κάμπου

22/12/2020
image_print

Από τον ΕΟΔΥ, το Δήμο Καρδίτσας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Γρήγορα δοκιμαστικά (rapid tests) στα χωριά του πρώην Δήμου Κάμπου

Έγιναν 98 τεστ και βρέθηκαν δυο θετικά δείγματα – Β. Τσιάκος: Να δείξουμε όλοι μεγαλύτερη ατομική ευθύνη και θα τα καταφέρουμε

Δύο θετικά στα 98 τεστ που έγιναν στον πρώην Δήμο Κάμπου, έδωσε ως αποτέλεσμα η όλη διαδικασία που διεξήχθη το πρωί της Τρίτης. Τα γρήγορα δοκιμαστικά (rapid tests) έγιναν στο χώρο του Κοινοτικού γραφείου στον Πρόδρομο και αφορούσαν στους κατοίκους όλων των χωριών του πρώην Δήμου Κάμπου (Πρόδρομος, Σταυρός, Μυρίνη, Αγ. Θεόδωρος, Μακρυχώρι, Μέλισσα, Πτελοπούλα). Τα tests που είναι δωρεάν για όλους, έγιναν από τον ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Καρδίτσας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ξεκίνησαν στις 10:30 και  ολοκληρώθηκαν στις 14:30. Εξάλλου αρνητικά ήταν όλα τα τεστ (55) που έγιναν σε υπαλλήλους του Δήμου Καρδίτσας.

Στο χώρο που γινόταν η εξέταση στον Πρόδρομο βρέθηκε ο Δημαρχος Καρδίτσας και ενημερώθηκε από τον πρόεδρο και τον υπεύθυνο του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της όλης διαδικασίας. Αμέσως μετά δήλωσε: «Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθούμε από την αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας τα επιδημιολογικά στοιχεία που αφορούν στην περιοχή μας. Το τελευταίο χρονικό διάστημα (αρχές Δεκέμβρη)  ο δείκτης R για την Καρδίτσα ήταν στο 0,74 και έβαινε μειούμενος γεγονός που σημαίνει ότι η εξάπλωση του ιού επιβραδύνεται με γρήγορους ρυθμούς.  Ωστόσο, ανεξάρτητα από τους αριθμούς, είναι δεδομένο ότι θα πρέπει τις επόμενες ημέρες να είμαστε διπλά και τριπλά προσεκτικοί. Κάνουμε έκκληση να εφαρμόζουμε όλοι μας  πιστά τα μέτρα που ανακοινώνουν οι επιστήμονες. Κάνουμε έκκληση να περιορίσουμε τις μετακινήσεις όταν αυτές δεν είναι απολύτως απαραίτητες. Σε ότι αφορά το Δήμο Καρδίτσας βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας όπως και με την Αστυνομική Διεύθυνση και τους άλλους ελεγκτικούς μηχανισμούς δρώντας σε δυο επίπεδα: Πραγματοποιεί διαρκώς ελέγχους με γρήγορα δοκιμαστικά (rapid test) στο γενικό πληθυσμό και σε στοχευμένες πληθυσμιακές ομάδες. Επίσης μετέχει με τη Δημοτική Αστυνομία στα μικτά κλιμάκια που διενεργούν ελέγχους για την τήρηση των μέτρων. Σε ότι αφορά στα tests δείχνουν μείωση κρουσμάτων στα όρια του Δήμου Καρδίτσας. Από την άλλη πλευρά οι έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων είναι διαρκείς. Σε κάθε περίπτωση η εκτίμηση μας είναι ότι η λύση δεν μπορεί να δοθεί με  πρόστιμα, αλλά μέσα από τη διαρκή προσπάθεια όλων μας να τηρούμε με σχολαστική ευλάβεια τα μέτρα. Θέλω να ζητήσω από όλους να επιδείξουμε αυτές τις ημέρες αλλά και το επόμενο διάστημα τη μέγιστη ατομική ευθύνη ώστε να βγούμε νικητές και σε αυτή τη μάχη. Τις Άγιες ημέρες θα τις περάσουμε πιθανά όχι με όλους όσους θα θέλαμε να έχουμε κοντά μας. Ωστόσο πρέπει να προτάξουμε την υγεία, τη δική μας και των δικών μας ανθρώπων. Είναι βέβαιο ότι παρά τις δυσκολίες και τηρώντας όλα τα μέτρα κατά της πανδημίας θα τα καταφέρουμε».