Γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού ο Πλαστήριος δρόμος

28/04/2017
image_print

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου με διοργανωτή το Δήμο Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας

Με στόχο να αποτελέσει μια γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες κάθε ηλικίας, από την Καρδίτσα, αλλά και όλη τη χώρα να αθληθούν και ταυτόχρονα να προβάλει την πόλη μας ο Δήμος Καρδίτσας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Πλαστήριο Δρόμο.

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Μαΐου και ήδη οι δηλώσεις συμμετοχής που γίνονται σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου και τη σελίδα της διοργάνωσης στο facebook προοιωνίζουν οτι οι φετινές συμμετοχές μπορούν να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν το όριο των 1000 ατόμων.

Ενόψη της διοργάνωσης δόθηκε κοινή συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκου, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασ. Τσιάκου του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου, υπεύθυνου για τη διοργάνωση κ. Σωτ. Αντωνίου, του Προέδρου του Νομαρχιακού Σωματείου ΑΜΕΑ κ. Ηλ. Τσίγκα και του Προέδρου του Συλλόγου Δρομέων Καρδίτσας κ. Βησ. Ζησόπουλου

Ο κ. Φωτ. Αλεξάκος τόνισε σχετικά με τη διοργάνωση οτι το μήνυμα που θέλει να στείλει η Δημοτική Αρχή προς τους δημότες είναι οτι πρέπει να αθλούνται σε κάθε ηλικία, γιατί τα οφέλη του αθλητισμού είναι πολλαπλά. “Στο πλαίσιο αυτό διοργανώσαμε πέρυσι τον Πλαστήριο δρόμο με διαδρομές 10χλμ και 5 χλμ για τους ενήλικες και 1000 μέτρων για παιδιά, ο οποίος στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία καθώς συμμετείχαν 600 περίπου άτομα όλων των ηλικιών από την Καρδίτσα και από άλλες περιοχές της χώρας. Φέτος συνεχίζουμε αυτή την προσπάθεια διοργανώνοντας στις 21 Μαΐου σε αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Ενότητα τον Πλαστήριο δρόμο και προσθέτοντας μια ακόμα διαδρομή, 2 χλμ για ΑμεΑ με αναπηρικά αμαξίδια. Πιστεύουμε οτι πρόκειται για μια πολύ σημαντική διοργάνωση και καλούμε τους δημότες μας να συμμετάσχουν μαζικά στον αγώνα.” τόνισε χαρακτηριστικά.

“ Ο Αθλητισμός δίνει χρόνια στη ζωή και ζωή στα χρόνια” ήταν το μήνυμα που θέλησε να στείλει ο κ. Β. Τσιάκος υπογραμμίζοντας οτι η Περιφερειακή Ενότητα στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας που έχει αναπτύξει με το Δήμο, στηρίζει τη διοργάνωση του Πλαστήριου δρόμου που προάγει το αθλητικό ιδεώδες και κάλεσε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Αθλητικών Διοργανώσεων κ. Σωτ. Αντωνίου επισήμανε οτι τα τελευταία χρόνια το δρομικό κίνημα αναπτύσσεται ραγδαία και στη χώρα μας και η Καρδίτσα δεν μπορούσε να λείψει από τις πόλεις που διοργανώνουν τέτοιους δρόμους:“ Ο Πλαστήριος δρόμος είναι μια γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, την οποία θέλουμε να καθιερώσουμε ώς θεσμό για την Καρδίτσα. Είναι μια διοργάνωση ιδιαίτερα απαιτητική και δύσκολη αλλά η ανταπόκριση των συμπολιτών και των δρομέων από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στην περσινή διοργάνωση μας έδωσε μεγάλη ώθηση να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Φέτος το καινούργιο στοιχείο είναι οτι θα υπάρξει και διαδρομή 2 χλμ για άτομα με αναπηρικά αμαξίδια. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το κέντρο αποκατάστασης “Αρωγή” που θα μας διαθέσει ασθενοφόρο για τον αγώνα, το Αστικό ΚΤΕΛ που ανέλαβε τη δωρεάν μεταφορά των συμμετεχόντων από την πόλη προς τις αφετηρίες της κάθε διαδρομής, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ για τις ειδικές τιμές των εισητηρίων για τους αθλητές που θα έρθουν από Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα ξενοδοχεία της πόλης για τις προσφορές τους στους συμμετέχοντες από άλλες περιοχές που θα θελήσουν να διανυκτερεύσουν και θα προσκομίσουν βεβαίωση εγγραφής τους στον αγώνα. Σύντομα θα ανακοινώσουμε όλους τους χορηγούς που στηρίζουν τη διοργάνωση. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής φόρμας https://goo.gl/forms/Qp67vrEeSU2zTP3W2 που υπάρχει στην ιστοσελίδα του Δήμου και στη σελίδα του Πλαστήριου δρόμου στο Facebook.”

Ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου ΑΜΕΑ κ. Ηλ. Τσίγκας ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή που έλαβε μέριμνα για τη συμμετοχή ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια στον αγώνα.

Είναι η πρώτη φορά που θα συμμετάσχουμε σε έναν αγώνα δρόμου και είναι μια καλή ευκαιρία να δείξουμε οτι τα άτομα με αναπηρίες μπορούν να μετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής.

Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δρομέων Καρδίτσας κ. Βησ. Ζησόπουλος τόνισε οτι φέτος εκδηλώνεται μεγαλύτερο ενδιαφέρον δρομέων απ' όλη την Ελλάδα για συμμετοχή στον Πλαστήριο δρόμο, μεταξύ αυτών και αθλητών με διακρίσεις στους Ολυμπιακούς και Πανελλήνιους αγώνες.