11/06/2013
image_print

???????????????????????????????Οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε το FINAL FOUR της Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Ολυμπιακής Πάλης που πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 8/6 στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας

Οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία σημείωσε το FINAL FOUR της Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Ολυμπιακής Πάλης που διοργάνωσε το Σάββατο 8/6 στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας, η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης ( Ε.Ο.Φ.Π.) ο Δήμος Καρδίτσας και ο ΔΟΠΑΚ με τη συμμετοχή των 4 καλύτερων αθλητών κάθε κατηγορίας, που διεκδίκησαν τη νίκη και το “εισιτήριο” για τους Μεσογειακούς Αγώνες στη Μερσίνη της Τουρκίας, αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών της Ουγγαρίας.  

 “Κρατήστε την πάλη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020” ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι αθλητές στην είσοδό τους στο κατάμεστο Γυμναστήριο κατά την επίσημη τελετή έναρξης των αγώνων,- στην οποία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην Δημάρχου Καρδίτσας Χρήστου Τέγου- που πλαισιώθηκε από την παρουσία του Χορευτικού “Μ. Ιωαννίδου” και τις βραβεύσεις:

– Του Προέδρου του ΔΟΠΑΚ κ. Νικ. Καραγιάννη από τον Γ.Γ. της Ε.Ο.Φ.Π. κ. Ξεν. Αθανασίου

– Του προπονητή Σπύρου Αβράμη από την βουλευτή κ. Ασ. Σκόνδρα

– Του προπονητή του Γ.Α.Σ. Πλαστήρα από τον βουλευτή κ. Σπ. Ταλιαδούρο και

– Του δημάρχου Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλού από τον Πρόεδρο της ΕΟΦΠ, Καρδιτσιώτη Ολυμπιονίκη  Κώστα Θάνο.

 Ο κ. Παπαλός στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:

???????????????????????????????“Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά και τιμή για την πόλη μας να φιλοξενούμε στο Κλειστό Γυμναστήριο, το  FINAL FOUR Ανδρών Ελευθέρας και Ελληνορωμαϊκής Ολυμπιακής Πάλης, την κορυφαία αθλητική διοργάνωση της χρονιάς για το αγώνισμα της Ολυμπιακής Πάλης.

Ένα αγώνισμα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την πατρίδα μας, από την Αρχαιότητα μέχρι και τις μέρες μας και ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων, τόσο των αρχαίων από το 708 π.Χ., όσο και των σύγχρονων, από την αναβίωσή τους το 1896 στην Αθήνα μέχρι και σήμερα.

Ένα αγώνισμα απόλυτα ταυτισμένο με την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κανείς ανιστόρητος παράγοντας της  ΔΟΕ δεν νομιμοποιείται ακόμη και να σκέφτεται την αποπομπή του από το πρόγραμμά τους. Ως Έλληνες και ως φίλαθλοι έχουμε χρέος να καταδικάσουμε την απόφαση αυτή και να αντισταθούμε!

Γιατί η ιστορία, η παράδοση και η κοινωνική αποδοχή που την χαρακτηρίζουν δεν είναι δυνατόν να θυσιάζονται στο βωμό της θεαματικότητας και της εμπορευματοποίησης.

Είμαι βέβαιος οτι οι αντιδράσεις που καταγράφονται σε παγκόσμιο επίπεδο θα οδηγήσουν την ΔΟΕ να αναιρέσει την από κάθε άποψη απαράδεκτη απόφασή της για εξαίρεση της Ολυμπιακής Πάλης από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Θέλω να ευχαριστήσω της Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης και προσωπικά τον Πρόεδρό της, τον συμπατριώτη μας Ολυμπιινίκη Κώστα Θάνο, για την επιλογή της πόλης μας για την διοργάνωση που δίνει τη δυνατότητα στους Καρδιτσιώτες που αγαπούν την πάλη να απολαύσουν αγώνες υψηλού επιπέδου.

Θέλω τέλος να συγχαρώ όλους τους αθλητές και τους προπονητές τους, γιατί -άσχετα από το σημερινό αποτέλεσμα – ξέρω οτι έχουν χύνουν καθημερινά πολύ ιδρώτα στις παλαίστρες ασχολούμενοι με το άθλημα που αγαπούν και κάνουν περήφανους όλους εμάς με τις επιτυχίες τους σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η Καρδίτσα αγαπά την πάλη και το αποδεικνύει και σήμερα, ενώ έχουμε την τύχη να διαθέτουμε και αίθουσα πάλης που εγκαινιάστηκε το Φεβρουάριο του 2006 και φέρει το όνομα του Κώστα Θάνου, ως ελάχιστη αναγνώριση. Δυστυχώς ο Δήμαρχος που έβαλε τη σφραγίδα του σ' αυτό το σημαντικό έργο αθλητικής υποδομής, ο Χρήστος Τέγος “έφυγε” πριν λίγες ημέρες από κοντά μας. Παρακαλώ να τηρήσουμε όλοι ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.”

Χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος της ΕΟΦΠ κ. Κ. Θάνος εκφράζοντας μεταξύ άλλων τη χαρά του που οι αγώνες γίνονται σε μια πόλη και ένα χώρο που ο ίδιος ξεκίνησε την πάλη, καθώς και ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ. κ. Νικ. Καραγιάννης που ευχαρίστησε την ΕΟΦΠ για την επιλογή της πόλης μας ως διοργανώτρια των αγώνων, καθώς και το προσωπικό του ΔΟΠΑΚ για τη συμβολή του στην διοργάνωσή τους.