21/09/2016
image_print

Μεγάλη η ανταπόκριση  των Καρδιτσιωτών στις δύο μουσικές βραδιές που πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο
με την εθελοντική συμμετοχή ντόπιων κσλλιτεχνών και μουσικών σχημάτων

Σε μια πραγματική γιορτή εθελοντισμού και αλληλεγγύης εξελίχθηκε οι διήμερες μουσικές εκδηλώσεις – συναυλίες για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, και της Δανειστικής  Βιβλιοθήκης  του Δήμου Καρδίτσας, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Πέμπτης και Παρασκευής 15-16/9/2016 στο Δημοτικό Στάδιο.

Φορείς, Λαογραφικοί- Χορευτικοί Σύλλογοι, επιχειρήσεις της πόλης μας και αρκετοί συμπολίτες,   τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση προσφέροντας υλικά  αγαθά για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, και φροντιστηριακά βιβλία, συγκεντρώνοντας έτσι ικανή ποσότητα υλικών αγαθών και βιβλίων για  την στήριξη των ανωτέρω δομών.

Η επιτυχής εκδήλωση ήταν αποτέλεσμα  της  εργασίας της Ομάδας Έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της εθελοντικής προσφοράς και συνεργασίας όλων των παρακάτω, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά:

Τα Μουσικά Σχήματα: Σκηνή live, Μουσικές Αποδράσεις, Απόηχος, Θέμης Φαλιάγκας,   Νιαβέντ,  Ταξιδιώτες,Studio 4, Ρόζ Πένες  και Γιώργος Σακελλαρίου.

Την ηθοποιό Βάσω Μακρή για την εξαιρετική παρουσίαση της διήμερης εκδήλωσης.Επίσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά την Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας για την όμορφη έναρξη της συναυλίας

Τους καλλιτέχνες που πλαισίωσαν την Δημοτική Βραδιά : Καραβασίλη Σωτηρία, Καραμέτου Λυδία, Κατσάρης Γιώργος, Κωστούλας Χρυστόφορος, Νταράλας Βασίλης, και  Σκότης Δημήτριος. Την ορχήστρα: Μιαρίτης Νικόλαος κλαρίνο, Κουτσιώλης  Τάσος βιολί, Σκότης Δημήτρης λαούτο, Κρουστά Νασιόπουλος Δημήτρης και Παλαπέλας Ηλίας. 

Τους  Χορηγούς της εκδήλωσης : Ηχητικά Βασίλης Τσικρίκας,  Θέατρο ‘Οψεις, Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Πυξίδα»,  Βιντεοσκόπιση Δραμαλής Ευάγγελος, Νερά Θεόνη, Κάβα Σφήκας ποτά, Κατάστημα Καπράνας πάγος, Καταστήματα γυναικείων ρούχων PINK, Ι.ΚΤΕΟΚαρδίτσας(Καρδ/γούλης), Μεσιτικό γραφείο RΕMAX, Καταστήματα γαλακτοκομικών ειδών Γαιτανίδης.

Επιπλέον ευχαριστούμε για την προσφορά τους  τον Ιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας, το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Καρδίτσας, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας την Λέσχη 4Χ4 Καρδίτσας, το μεσιτικό γραφείο REMAX. 

Απαραίτητη και σημαντική ήταν η εθελοντική παρουσία και βοήθεια Υπαλλήλων του Δήμου, των Προσκόπων, του Ερυθρού Σταυρού, του ΑΣ Καρδίτσας και των Εθελοντών της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού.

Συγκινητική ήταν η παρουσία, των  λαογραφικών – χορευτικών συλλόγων οι οποίοι εκτός της προσφορά τους σε υλικά αγαθά ,χόρεψαν δημοτικά τραγούδια  πλαισιώνοντας  την δεύτερη ημέρα της εκδήλωσης και είναι οι παρακάτω:

-Λαογραφικός όμιλος «Θεσσαλική Εστία»

-Χορευτικός  όμιλος « Καραγκούνα»

-Χορευτικό του Δήμου « Μαίρη Ιωαννίδου»

– Χορευτικός Σύλλογος «Θεσσαλικό Χοροστάσι»

-Χορευτικός Σύλλογος «Χορίαμβος»

-Χορευτικός Σύλλογος  «Καλλιχορος»

-Χορευτικός Σύλλογος «Αγιάς»

-Μορφωτικός- Λαογραφικός Σύλλογος Μυρίνης»

-Πολιτιστικός Σύλλογος Καροπλεσίου

-Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοκλησίου

-Μορφωτικός Σύλλογος Δαφνοσπηλιάς

-Μορφωτικός Σύλλογος Ιτέας

-Μορφωτικός Σύλλογος Αμπελικού

-Μορφωτικός Σύλλογος Γοργοβιτών

-Χορευτικός Σύλλογος «Πνευματική Εστία Καρδ/λας»

-Σύλλογος Καταφυγίου Καρδίτσας  

Με την  ολοκλήρωση της επιτυχημένης αυτής εκδήλωσης, η ομάδα έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου θα συνεχίσει   τη διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων, ώστε να ενισχύσει αυτή την κοινωνική δομή και να αντιμετωπίσει τις καταστάσεις της ακραίας φτώχειας που δυστυχώς πλέον  αυξάνεται στον Δήμο μας.

Ευελπιστούμε η ανταπόκριση όλων μας να είναι διαρκής και κάθε ετήσιος κύκλος δράσεων για την ενίσχυση  του Κοινωνικού Παντοπωλείου να κλείνει με μία επετειακή «Μουσική Παράσταση για Συμπαράσταση», η οποία να αποτελέσει θεσμό για την πόλη μας, όσο η χώρα μας θα βρίσκεται σε οικονομική κρίση.