Φτιάχνοντας τη δική μου μυστική συνταγή

04/03/2024
image_print

ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑΜΕΑ του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με το 19ο Δημοτικό σχολείο και το 34ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας πραγματοποίησε δράσεις υποστήριξης της κοινωνικής ένταξης και ενδυνάμωσης των παιδιών Ρομά.

Συγκεκριμένα, τον μήνα Φεβρουάριο η Παιδαγωγός του Παραρτήματος Ρομά, κα Αμπαντζή Μάρθα, η Νοσηλεύτρια, κα Λούκα Βασιλική και η Κοινωνιολόγος, κα Βασίλογλου Βασιλική, επισκέφθηκαν το 19ο Δημοτικό Σχολείο και το 34ο Νηπιαγωγείο Καρδίτσας, όπου πραγματοποιήθηκε η αφήγηση του παραμυθιού «Η πεταλούδα Ειρήνη και η μαγική συνταγή». Το συγκεκριμένο παραμύθι έγραψε η κα Γεωργία Καλπαζίδου, Ρομά και η ίδια, για να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με την αξία της εκπαίδευσης μέσα από το δικό της βιωματικό ταξίδι στη Γνώση. Τα παιδιά ταξίδεψαν στο τσαντίρι της Πεταλούδας Ειρήνης, η οποία κατάφερε παρά τις δυσκολίες, με οδηγό τη γνώση στη φαρέτρα της, να πετύχει το όνειρό της και να ταξιδέψει παντού… Οι υπέροχοι/ες μαθητές/-ριες συμμετείχαν ενεργά στην εκπαιδευτική δράση δίνοντας το ηχηρό μήνυμα για την αξία της εκπαίδευσης και της συμμετοχής φτιάχνοντας τη δική τους συνταγή! Μετά από γόνιμη συζήτηση με τα παιδιά, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση της Παιδαγωγού του Παραρτήματος Ρομά, κατά τις οποίες ζωγράφισαν τα δικά τους όνειρα για το μέλλον και έθεσαν τους δικούς τους στόχους.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή του 19ου Δημοτικού Σχολείου, κ. Κουτσώνη Ιωάννη, την προϊσταμένη του 34ου Νηπιαγωγείου, κα Περιστέρη Αικατερίνη, καθώς και τους εκπαιδευτικούς των δυο σχολείων για τη θερμή υποδοχή, τη φιλοξενία στους χώρους τους, καθώς και για τη συνεργασία και την πολύτιμη αρωγή τους στις συγκεκριμένες δράσεις!

Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας εντάσσεται στο Πρόγραμμα «Θεσσαλία 2021-2027» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο+ (ΕΚΤ+).