Φως και λάμψη για τις γιορτές των Χριστουγέννων στην πόλη της Καρδίτσας

06/12/2021
image_print

Την Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. η τελετή φωταγώγησης του δέντρου – Επισκέψιμο για όλους το «Μαγεμένο Δάσος»

Το απόγευμα της Τετάρτης 8 Δεκεμβρίου θα φωταγωγηθεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο ύψους περίπου 10 μέτρων (φυσικό έλατο που αποτελεί δωρεά συμπολίτη) στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας. Πάνω από 40 χιλιάδες λαμπιόνια και συγχρόνως πολύχρωμος φωτισμός τοποθετήθηκαν στο δέντρο το οποίο θα φωταγωγήσει συμβολικά ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος μαζί με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Η έναρξη της τελετής φωταγώγησης έχει οριστεί για τις 6:30 το απόγευμα της Τετάρτης και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικα και εορταστικά τραγούδια, θεατρικό δρώμενο με τις νεράιδες του Μαγεμένου Δάσους που φέτος συμβολίζουν τις τέσσερις εποχές του χρόνου, πυροτεχνήματα και άλλες εκπλήξεις.

Αφού ολοκληρωθεί η τελετή φωταγώγησης, θα ακολουθήσει επίσκεψη το Μαγεμένο Δάσος το οποίο έχει στηθεί στο άλσος του Παυσίλυπου. Το Μαγεμένο Δάσος φέτος έχει την ιδιαιτερότητα ότι στήθηκε με τη λογική να μπορεί να είναι επισκέψιμο από όλους, καθώς αναπτύσσεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους. Στόχος είναι να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοιού. Ωστόσο οι επισκέπτες του δάσους και κυρίως τα μικρά παιδιά, μπορούν να δουν το σπίτι του Αη Βασίλη, το ταχυδρομείο για να στείλουν τα γράμματα τους, την άμαξα της σταχτοπούτας και τόσα άλλα μαγικά πράγματα που συμβαίνουν όλες τις ώρες της ημέρας στο Μαγεμένο Δάσος. Επίσης διάσπαρτα μέσα στο Μαγεμένο Δάσος θα υπάρχουν μουσικές εκδηλώσεις με τοπικά σχήματα καλλιτεχνών. Επίσης μουσικές εκδηλώσεις θα υπάρχουν και σε πολλά ακόμη κεντρικά σημεία.

Ο φετινός διάκοσμος της πόλης κατά γενική ομολογία είναι μοναδικός. Πολλοί επισκέπτες μάλιστα την χαρακτήρισαν από τις καλύτερα στολισμένες πόλεις της χώρας. Υπέροχα στολισμένος ο κεντρικός πεζόδρομος, μοναδικά φωτισμένο το κέντρο της πόλης, όμορφα στολισμένο και φωτισμένο το μαγεμένο δάσος και αλλά και χριστουγεννιάτικα στολίδια σε όλες τις γειτονιές, έχουν δημιουργήσει ένα μοναδικό κλίμα. Ήδη τόσο οι καρδιτσιώτες αλλά και πολλοί επισκέπτες που βρέθηκαν αυτές τις ημέρες στο κέντρο, αν και ο στολισμός δεν έχει ολοκληρωθεί, δηλώνουν ενθουσιασμένοι από το εορταστικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί. Στην κεντρική πλατεία κυριαρχεί το δέντρο, η φάτνη και το άρμα του Αη – Βασίλη. Όλα έχουν γίνει σημεία συγκέντρωσης και φωτογράφησης για μικρούς και μεγάλους. Εντυπωσιακό επίσης νέο στοιχείο στο φετινό διάκοσμο είναι στην διασταύρωση του κεντρικού πεζοδρόμου με την οδό Βάλβη (στο νοητό άξονα με το κτίριο της δημοτικής αγοράς) έχει τοποθετηθεί μια υπέροχη φωτεινή άμαξα (η κολοκύθα της Σταχτοπούτας) που επίσης έχει γίνει σημείο συγκέντρωσης και φωτογράφησης. Πολύ όμορφο εορταστικό διάκοσμο έχουν αποκτήσει και οι πλατείες της πόλης, πλατεία δικαστηρίων, πλατεία δημαρχείου, πλατεία Πλαστήρα, πλατεία Δ. Λάππα κλπ έχουν λουστεί στο φώς και δείχνουν μοναδικές ιδιαίτερα κατά τις νυχτερινές ώρες. Γενικά όλη η πόλη μοιάζει να έχει βγει από ένα ωραίο παραμύθι!

Να σημειωθεί ότι επειδή στην τελετή έναρξης αναμένεται σημαντική συμμετοχή συμπολιτών συστήνεται να τηρούνται πιστά όλα τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοιό. Κυρίως η τήρηση αποστάσεων μεταξύ των συγκεντρωμένων και η χρήση μάσκας από όλους τους μετέχοντες πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα.