Φαντάσου….το καλοκαίρι και φύσα φύσα το φεγγάρι , στις παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας

26/07/2019
image_print

Με δύο όμορφες δράσεις ολοκληρώθηκε και η 5η εβδομάδα της 8ης Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2019 που οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, σε συνεργασία με το ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη και τίτλο “Για φαντάσου…..”, σήμερα Παρασκευή 26 Ιουλίου σε δύο παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ Δήμου Καρδίτσας.

Στην Παιδική Βιβλιοθήκη της συνοικίας Αγίας Παρασκευής”. Για φαντάσου…το καλοκαίρι!!Την ώρα που τα ονείρατα αληθεύουν…Τα παιδιά άκουσαν το βιβλίο “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” από τις εκδόσεις Άγκυρα βασισμένο στο έργο του William Shakespeare. Στη συνέχεια, τα μικρότερα παιδιά δημιούργησαν με υλικά από την φύση τον δικό μας πίνακα καλοκαιριού, ενώ τα μεγαλύτερα έγραψαν καρτελάκια με λέξεις που αντιπροσωπεύουν για αυτά το καλοκαίρι. Όλοι μαζί στείλαμε το μήνυμα για το δικό μας καλοκαίρι.

Για φαντάσου…Φύσα, φύσα το φεγγάρι… Ένα μαγικό ταξίδι στο φεγγάρι έκαναν σήμερα τα παιδιά της παιδικής βιβλιοθήκης του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρτεσιανού ακούγοντας παραμύθια της προφορικής παράδοσης, ποιήματα, τραγούδια για το φεγγάρι , που μεταμορφώνεται, που μιλάει , που έρχεται στη γη… Με τις “Φεγγαροιστορίες”της Βούλας Μάστορη, εκδόσεις Πατάκη ανέβηκαν τα παιδιά ως τον ουρανό και συνέχισαν με “Το θαυμαστό ταξίδι του φεγγαριού στη γη” της Μάνιας Καπλάνογλου εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα. Είναι ένας αρχαίος ελληνικός μύθος για μια όμορφη θεά, τη Σελήνη και τον Ενδυμίωνα που είχε πολλά παράπονα, αλλά κανέναν δικό της για να τα πει….Η έμπνευση των παιδιών χτύπησε κόκκινο σήμερα φτιάχνοντας πολύ όμορφες ονειροπαγίδες στολισμένες με όλον τον ουρανό, τ ’αστέρια, τον κόσμο τους ολόκληρο!!!!!

Την Δευτέρα 29 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί η παρακάτω δράση σε δύο παιδικές βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας και πιο συγκεκριμένα:

Στην Παιδική βιβλιοθήκη του “Αγίου Φανουρίουκαι στην Παιδική βιβλιοθήκη του Δημοτικού Διαμερίσματος “Παλαιοκκλησίου – Ψηφιδωτή Πόλη. Κατασκευάζουμε μια ψηφιδωτή Πόλη με πρωτότυπα υλικά.

Οι δράσεις πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 11 έως τις 12:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 14 ετών.

Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να τις βλέπετε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Κι αυτό το καλοκαίρι οι καλύτερες «αποδράσεις»… θα είναι στις Βιβλιοθήκες!!!