Φαντασμαγορική η έναρξη της “Παυσιλυπούπολης”

08/12/2017
image_print

Με μια εντυπωσιακή εκδήλωση που ξεκίνησε με τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δένδρου στην κεντρική πλατεία και κορυφώθηκε με την φαντασμαγορική τελετή για το άνοιγμα της …κλειδωμένης πύλης της “Παυσιλυπούπολης” ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις του Δήμου Καρδίτσας για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά και η λειτουργία του θεματικού πάρκου στο άλσος του Παυσιλύπου που φέτος έχει ως κεντρικό θέμα τα Κάστρα και τους Ιππότες.

Το κλίμα στο κέντρο της πόλης ήταν άκρως εορταστικό από νωρίς το απόγευμα, με τους ιππότες και τα ξωτικά της Παυσιλυπούπολης να… εγκαταλείπουν για λίγο τις θέσεις τους για να σχηματίσουν μαζί με τη Φιλαρμονική του Δήμου μια γιορτινή πομπή που με επικεφαλής το Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκο ξεκίνησε από τη Δημοτική Αγορά για να φτάσει μέσω των κεντρικών πεζοδρόμων στην κεντρική πλατεία, στο χώρο που είχε στηθεί το χριστουγεννιάτικο δένδρο, όπου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου.

Εκεί, έπειτα από ένα σύντομο δρώμενο και πριν ανάψει τα χιλιάδες λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δένδρου, ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής της “Παυσιλυπούπολης”, καθώς και τους εθελοντές και τους εργαζόμενους του Δήμου που κατάφεραν να προετοιμάσουν τις εντυπωσιακές τρισδιάστατες κατασκευές του θεματικού πάρκου και να οργανώσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων.

Στόχος, όπως τόνισε ο κ. Αλεξάκος, είναι η “Παυσιλυπούπολη” να προσφέρει στιγμές χαράς, ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας στους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της και να δημιουργηθεί γενικότερα μια άκρως εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη, καθιστώντας την έτσι περισσότερο ελκυστική αυτό το διάστημα για τους συμπολίτες, αλλά και για ξένους επισκέπτες, ώστε να στηριχθεί ταυτόχρονα την κρίσιμη αυτή περίοδο και η τοπική αγορά.

Στη συνέχεια, όλοι κατευθύνθηκαν στην είσοδο της Παυσιλυπούπολης, όπου το Δημιουργικό Εργαστήρι Θεάτρου Όψεις παρουσίασε το θεατρικό δρώμενο “Οι Ιππότες του Βασιλιά Αρθούρου και το χαμένο κλειδί της Πύλης“, στο οποίο μεταξύ άλλων είχε συμμετοχή και ο ίδιος ο Δήμαρχος ως “Δήμαρχος της Παυσιλυπούπολης” που με… περιπετειώδη τρόπο και τη βοήθεια των ιπποτών ξαναπήρε στα χέρια του το χαμένο κλειδί της Παυσιλυπούπολης και άνοιξε την πύλη προσκαλώντας όλους στο εσωτερικό της και στα εντυπωσιακά θεματικά σπιτάκια της που μέχρι αργά το βράδυ κατακλύστηκαν από επισκέπτες.

Να σημειωθεί ότι οι δραστηριότητες της Παυσιλυπούπολης, εντός και εκτός των θεματικών σπιτιών είναι καθημερινές, ενώ το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικά και λαϊκά δρώμενα, χορό, τοξοβολία, κλόουν και πολλές άλλες δράσεις.

Η είσοδος στην Παυσιλυπούπολη και η συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες είναι δωρεάν, για όλους.

Χορηγός Επικοινωνίας της Παυσιλυπούπολης είναι η ΕΡΤ3 και η ΕΡΤ Λάρισας.

Μεγάλοι χορηγοί της Παυσιλυπούπολης είναι οι: Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, η COSMOTE και η ΤΕΡΝΑ.

Χορηγοί είναι επίσης οι: Αστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας, ΕΔΑ Θεσσαλίας- Θεσσαλονίκης, ΕΠΑ Θεσσαλίας- Θεσσαλονίκης, Οινοποιείο Καραμήτρος, ΘΕΟΝΗ, Κ & Π Καφαντάρης- Παπακώστας Α.Β.Ε.Ε., ΔΕΛΤΑ, Μασούτης, SM Κρητικός, Ειδικές Μεταφορές- Γερανοί Γιαννακός Θ & Δ., Hondos Center, Mikel, Παστέλια Jannis, Μέλι ΑΤΤΙΚΗ, ΔΕΛΤΑ, Κουρκούνας Εξοπλισμός Καταστημάτων Εστίασης, Δημιουργικό Εργαστήρι Θεάτρου Όψεις.

Υποστηρικτές: ΕΛΤΑ, Στ & Δημ. Βλάχος, DAMAVAND A.E., Κίσσας Τυροκομικά, Germanos (Χρ. Γωγούλης), Κασταλία, ΙΚΤΕΟ Μουχτής, Welcome Stores Ζορμπάς, ΜΕΒΓΑΛ Τάχας, U-Shop Computer Παπαβασιλείου, Σκλαβενίτης, Ξενοδοχείο ΚΙΕΡΙΟΝ, Ξενοδοχείο ΑΣΤΡΟΝ, THESSALIKON GRAND, ARNI HOTEL DOMOTEL, KAZARMA Lake Resort & Spa, NAIADES HOTEL,ΔΕΣΦΑ, Εκτυπωτική Καρδίτσας, Charlot, Il Gusto, Milaneza, La Fiamma, Καρακικές Shopping Center, Garden Αραμπατζής, Ζιάκανος Αποστ. Υγραέριο, Μικρό Παλάτι, Αστέρια Ψητοπωλείο, Γυράδικο, Αρωματίζω, Θεσσαλία Times, Πεζοδρόμιο Free Press, North Bridge – Κατασ. Ιστοσελίδων, Γαλαγάλας Έπιπλα, Γιαννακάκης, Χάρμπας Κ. Σιδηροκατασκευές, Φως & Τέχνη,