28/08/2014

Ευχές του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαλού προς τους επιτυχόντες των πανελλαδικών εξετάσεων

image_print

Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια προς όλους τους νέους και όλες τις νέες της Καρδίτσας που πέτυχαν την εισαγωγή τους σε κάποιο ανώτατο και ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της χώρας μας. Να είναι βέβαιοι οτι μέσω της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοιχθούν νέοι ορίζοντες για την επιστημονική τους κατάρτιση, την καλλιέργειά τους, την ατομική τους πρόοδο και την μετέπειτα σταδιοδρομία τους στον επαγγελματικό στίβο.

Στους γονείς και κηδεμόνες τους εύχομαι να είναι πάντα υγιείς και δυνατοί, δίπλα στα παιδιά τους σε κάθε αγώνα τους, στις χαρές τους, αλλά και στις δυσκολίες τους.

Να συγχαρώ επίσης  και τους εκπαιδευτικούς μας που κατά τη διάρκεια της μαθητικής ζωής των παιδιών μας, αποτελούσαν τη δεύτερη οικογένειά τους προσφέροντάς τους το πολύτιμο αγαθό της γνώσης.

Όσοι νέοι και νέες, παρά την προσπάθεια που κατέβαλαν, δεν κατάφεραν να εισαχθούν σε κάποια σχολή, να γνωρίζουν οτι οι Πανελλαδικές εξετάσεις και η επιτυχία σε αυτές είναι μια ευκαιρία, αλλά όχι και η μοναδική που θα τους δοθεί για να πραγματοποιηθούν τα όνειρά τους. Η ζωή είναι γεμάτη δυσκολίες, προκλήσεις και ευκαιρίες για προσωπική πρόοδο και κοινωνική καταξίωση. Ο καθένας τους έχει μια προσωπικότητα μοναδική με ξεχωριστές δυνατότητες και είναι στο χέρι τους να αξιοποιήσουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους με θετική σκέψη και προσήλωση στους στόχους τους.

Τέλος θέλω να δώσω τις ευχές μου και να καλωσορίσω στην πόλη μας τους επιτυχόντες στην Κτηνιατρική Σχολή και τα Τμήματα του ΤΕΙ. Θέλω να διαβεβαιώσω τους ίδιους και τους γονείς τους ότι τόσο οι φορείς της περιοχής, όσο και η τοπική μας κοινωνία θα τους αγκαλιάσουν και θα είναι δίπλα τους. Να είναι βέβαιοι ότι το διάστημα της διαμονής τους στην φιλόξενη πόλη μας θα συνδυάσουν το υψηλό επίπεδο των σπουδών με την ποιότητα ζωής.

 Καλή τύχη και καλή σταδιοδρομία!