06/06/2013

Εξωτερική αξιολόγηση στο Τμήμα ΤΕΙ Τεχνολογίας Τροφίμων με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαλού

image_print

???????????????????????????????Με τη συμμετοχή του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κώστα Παπαλού, του Προέδρου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας κ. Βύρωνα Παππά και επιχειρηματιών του κλάδου τροφίμων του Νομού, πραγματοποιήθηκε χθες η τελευταία πράξη της πρώτης αξιολόγησης του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του Τ.Ε.Ι. Λάρισας.

Ειδικότερα, την περασμένη Δευτέρα 3/5/2013 έφτασαν στην πόλη μας, καλεσμένοι από την Αρχή Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση, (ΑΔΙΠ) Έλληνες επιστήμονες από Πανεπιστήμια του εξωτερικού, προκειμένου, ως εξωτερικοί αξιολογητές να αναλύσουν τα χαρακτηριστικά, το έργο, την παρεχόμενη εκπαίδευση, την κοινωνική αποδοχή και αναγκαιότητα του Τμήματος στην περιοχή μας.

Πρόκειται για τους καθηγητές: Prof. Σοφία Καθάριου North Carolina State University, Raleigh, North Carolina, U.S.A. Dr Σεραφείμ Μπακάλης University of Birmingham, Birmingham, United Kingdom, Dr Γεωργία Δρακακάκη UC Davis University of California, Davis, California, U.S.A. Prof. Γιώργος Μαγκανάρης, Cyprus University of Technology, Lemesos, Cyprus, οι οποίοι επί τρεις ημέρες συγκέντρωσαν όσο περισσότερα στοιχεία μπορούσαν για το Τμήμα και ακολούθως θα εκπονήσουν έκθεση με τα σχετικά αποτελέσματα της αξιολόγησής τους.

Στη συζήτηση που είχε μαζί τους ο κ. Παπαλός εξήρε την άριστη συνεργασία του Δήμου Καρδίτσας με τους καθηγητές, αλλά και τους σπουδαστές, τονίζοντας ότι βρίσκεται πάντα στη διάθεσή τους για την αντιμετώπιση λειτουργικών ζητημάτων που προκύπτουν.

Επιπλέον επισήμανε και την μεγάλη βοήθεια του Τμήματος στην προσπάθεια που κάνει ο Δήμος για την στήριξη του παραγωγικού τομέα, υπογραμμίζοντας την απόλυτη αναγκαιότητά του, διότι όπως είπε, αποτελεί για τις επιχειρήσεις του τόπου μας μοναδικό, υψηλού επιπέδου σύμβουλο πιστοποίησης ποιότητας και ανάπτυξης.