Θεατρική παράσταση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας

12/11/2017
image_print
17:00Δημοτικό Κινηματοθέατρο

Την Κυριακή 12/11 και ώρα 5.00 μ.μ. στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Θεατρική παράσταση για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας από τη Θεατρική Ομάδα της ΕΛ.ΑΣ έπειτα από πρόσκληση της Τοπικής Διοίκησης Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) σε συνεργασία και με το Δήμο.

Θα επαναληφθεί και για μαθητές των σχολείων την Δευτέρα 13/11 και ώρα 11.30.

Η Τοπική Διοίκηση Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ), σε συνεργασία με το Δήμο Καρδίτσας έχουν προσκαλέσει τη θεατρική ομάδα του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, η οποία στις 12 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 5.00 μμ στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο  θα παρουσιάσει στην πόλη μας επετειακή εκδήλωση ιστορικού ενδιαφέροντος για την 28η Οκτωβρίου που περιλαμβάνει θεατρικό αναλόγιο και μονόπρακτο με το έργο του Αλέκου Σακελλάριου “Ο φανταράκος“, διάρκειας μιας ώρας και δεκαπέντε λεπτών (1:15′).

Πρόκειται για ένα επετειακό αφιέρωμα ιστορικού χαρακτήρα για το έπος του ’40 με το θεατρικό μονόπρακτο “Ο φανταράκος” του Αλέκου Σακελλάριου, με το οποίο η θεατρική ομάδα απέσπασε κολακευτικά σχόλια αλλά και τις επευφημίες του κοινού. Το έργο πραγματεύεται την αγωνία μιας οικογένειας περιμένοντας να επιστρέψει ο γιος τους από το μέτωπο μετά την είσοδο των Γερμανικών στρατευμάτων στην Ελλάδα την άνοιξη του ’41 . Στην διάρκεια της παράστασης θα προβληθούν σπάνια βίντεο που αγόρασε το Πολεμικό Μουσείο από τα Γερμανικά Αρχεία και παραχωρήθηκαν για την συγκεκριμένη εκδήλωση, διανθισμένα με λογοτεχνικά αποσπάσματα, τραγούδια, αλλά και ηχητικά της περιόδου εκείνης.

Η εκδήλωση, που έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και οργανώνεται με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων ειδών για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί σε ελάχιστες πόλεις της Χώρας, γεγονός αδιαμφισβήτητα τιμητικό για την πόλη μας.

Για την καλύτερη προετοιμασία της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 9/11 συνάντηση της Αντιδημάρχου Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων & Αλληλεγγύης κ. Ευαγ. Διαμαντή, με τον Γεν. Γραμματέα της Τοπικής Διοίκησης Καρδίτσας της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών κ. Νικ. Γούσια και της Προϊσταμένης του Τμήματος Μέριμνας του Δήμου και μέλους της Ομάδας Έργου του Κοινωνικού Παντοπωλείου κ. Κατ. Καφαντάρη, όπου συζητήθηκαν οργανωτικές λεπτομέρειες της εκδήλωσης.