Συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου και του συγκροτήματος Gravity στην πλατεία Στρατολογίας

31/8/2018
image_print
9.00 μμΠλατεία Στρατολογίας

Την Παρασκευή 31/8 και ώρα 9.00 μμ στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” του Δήμου Καρδίτσας

Με τη συναυλία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καρδίτσας και του μουσικού συγκροτήματος Gravity, την Παρασκευή 31/8 και ώρα 9.00 μμ στην πλατεία Στρατολογίας συνεχίζεται το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” του Δήμου Καρδίτσας που περιλαμβάνει μουσικές εκδηλώσεις στις συνοικίες της πόλης.

Η Φιλαρμονική τού Δήμου Καρδίτσας υφίσταται στην πόλη μας πριν από τό 1900. Σήμερα αποτελείται από 50 μουσικούς, συμμετέχει σε όλες τις εκδηλώσεις πού καλείται από το Δήμο, τη Νομαρχία, την Εκκλησία και άλλους φορείς , ενώ σημαντικό μέρος πλέον καταλαμβάνει και η ορχήστρα ποικίλης μουσικής, αναπόσπαστο τμήμα της Φιλαρμονικής, η οποία συχνά έχει δώσει συναυλίες τόσο στην πόλη της Καρδίτσας, όσο και σε φεστιβάλ άλλων πόλεων, καθώς και στο εξωτερικό.

Το συγκρότημα Gravity έχει μια πορεία 10 χρόνων στα μουσικά πράγματα της πόλης. Ο Γιάννης και ο Λεωνίδας συναντήθηκαν στο Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας, σπουδάζοντας κλασική κιθάρα και ξεκίνησε ένα μουσικό ταξίδι – και όχι μόνο – που κρατάει ακόμα. Το όνομα (gravity=βαρύτητα) προέκυψε από ανάγκη (για κάποια εκδήλωση), αλλά έμεινε για να θυμίζει ένα όμορφο τραγούδι (των Coldplay – που ήταν και η αφορμή), όπως και τις σπουδές στη φυσική ενός από τα μέλη. Έχουν γίνει διάφορες εμφανίσεις σε εκδηλώσεις και μουσικούς χώρους, με μουσικό στόχο την καλή μουσική χωρίς αυστηρές ετικέτες.

Στην παρέα τα τελευταία χρόνια ήρθε ο Κώστας για να προσθέσει λίγο … αγριάδα, αλλά ο βασικός στόχος παραμένει η μουσική. Τα τραγούδια βέβαια πειράζονται και αναμειγνύονται προσδοκώντας ένα ενδιαφέρον αποτέλεσμα για τους ακροατές.

Στη συγκεκριμένη βραδιά θα προστεθεί η απαραίτητη γυναικεία πινελιά από την Ηρώ, που θα προσθέσει επίσης φρεσκάδα και νιάτα. Σημειώνουμε πως τα μέλη είναι ερασιτέχνες με μουσικές σπουδές, που επαγγελματικά δραστηριοποιούνται σε άλλους χώρους, εκτός από το Γιάννη, που είναι το “βαρύ μουσικό χαρτί, με πανεπιστημιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στη μουσικολογία και τη μουσική.

Με την ευκαιρία της εκδήλωσης ο Δήμος, θέλοντας να στείλει και ένα μήνυμα υπέρ της ανακύκλωσης των υλικών, θα διανείμει δωρεάν 150 μπλε σακούλες ανακύκλωσης.

Οι μουσικές εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” ξεκίνησαν την Κυριακή 1η Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.