Συναυλία “Καρτ Ποστάλ” στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα

5/9/2018
image_print
9.30 μμΠλατεία του Αγ. Παντελεήμονα

Την Τετάρτη 5/9 στις 9.30 μμ για το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι” του Δήμου Καρδίτσας
Συναυλία “Καρτ Ποστάλ” στην πλατεία του Αγ. Παντελεήμονα
Η Ξένια Τσέλιγκα και η Αναστασία Σπύρου συμπράττουν μουσικά ερμηνεύοντας τραγούδια του κόσμου

Μια όμορφη μουσική βραδιά με μουσικές του κόσμου με την Αναστασία Σπύρου (τραγούδι) και την Ξένια Τσέλιγκα (ακορντεόν, τραγούδι) θα απολαύσουν την Τετάρτη 5/9 στις 9.30 μμ οι κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Παντελεήμονα αλλά και όσοι ακόμη συμπολίτες βρεθούν στην πλατεία της συνοικίας. Η συναυλία με γενικό τίτλο “Καρτ Ποστάλ” εντάσσεται στο πλαίσιο των μουσικών εκδηλώσεων “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσα στις συνοικίες της πόλης.

Η Ξένια Τσέλιγκα, καθηγήτρια μουσικής και ακορντεόν, με πολλές σημαντικές καλλιτεχνικές συνεργασίες στο ενεργητικό της, συναντήθηκε για πρώτη φορά με την ερμηνεύτρια Αναστασία Σπύρου στο πλαίσιο της προετοιμασίας του 1ου Φεστιβάλ Ρετρό Καρδίτσας που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο Παυσίλυπο το 2014, καθώς και τις δυο επόμενες χρονιές σε συνεργασία με τοπικούς φορείς.

Έκτοτε συμπράττουν μουσικά σε διάφορες περιστάσεις με ποικίλο ρεπερτόριο. Τους τελευταίους μήνες δουλεύουν πάνω στο πρότζεκτ «Καρτ Ποστάλ», με σκοπό να συγκεράσουν στίχους, ήχους και ρυθμούς από διάφορα μέρη του κόσμου αλλά και να δουν με μια πιο φρέσκια ματιά παλαιότερα κομμάτια του ελληνικού ρεπερτορίου.

Οι μουσικές εκδηλώσεις “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2018” ξεκίνησαν την Κυριακή 1η Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.