Πρόσκληση συμμετοχής στην 7η Διεπιστημονική Ημερίδα ‘Θεραπειών μέσω Τέχνης’

19/5/2019
image_print
Κλειστό Γυμναστήριο Καρδίτσας

Η Καλλιτεχνική Ομάδα ‘‘Δρυάδες εν Πλω’’ σας απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στην 7η Διεπιστημονική Ημερίδα Θεραπειών μέσω Τέχνης με θέμα ‘Οι Τέχνες ως θεραπευτικό μέσο’, η οποία διοργανώνεται κατά τη διάρκεια του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD (2nd International Dance Festival Disability).

Η Ημερίδα, η οποία αποτελεί συνέχεια των επιτυχημένων 6 προηγούμενων διοργανώσεων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 το πρωί, στο χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου Καρδίτσας. Το απόγευμα της ίδιας μέρας στον ίδιο χώρο συνεχίζονται οι παραστάσεις του Φεστιβάλ με συμμετοχές από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Η Ημερίδα, η οποία περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια με παράλληλη θεωρητική ανάλυση, απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς, ψυχολόγους, νοσηλευτές, δασκάλους χορού, γυμναστές, εμψυχωτές, θεραπευτές μέσω τέχνης, σε επαγγελματίες και σπουδαστές της ειδικής αγωγής, δομών ΑμεΑ συμπεριλαμβανομένης της ψυχικής υγείας, καθώς και σε όσους ενδιαφέρει το αντικείμενο. Στοχεύει στην παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων τόσο σε θεωρητικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο, οι οποίες είναι απαραίτητες για την εκπαίδευση και υποστήριξη των ατόμων με αναπηρία μέσου των τεχνών. Οι εισηγητές της ημερίδας, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν βιωματικά εργαστήρια είναι:

France SchottBillmann, Ph.D. στην Ψυχολογία και στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Ψυχαναλύτρια, Psychoanalyst, Χοροθεραπεύτρια, Καθηγήτρια του μεταπτυχιακού της χοροθεραπείας στο Πανεπιστήμιο Paris V René Descartes

Εισαγωγική εισήγηση θα παρουσιάσει ο καθηγητής Ψυχοπαιδαγωγικής ΠΑΜΑΚ κος Δ. Γουδήρας.

Οι Δρυάδες εν Πλώ από το 2010 έχουν επιδείξει αξιόλογες παραστάσεις και συμμετοχές σε συνεργασία με φορείς ΑμεΑ που δραστηριοποιούνται μέσω του χορού και διαθέτουν ομάδες χορού. Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκαν τον Ιούνιο και το Σεπτέμβριο του 2013, τον Απρίλιο του 2014, το Μάρτιο του 2015, το Μάρτη του 2016 και τον Οκτώβριο του 2018 επιστημονικές ημερίδες με θέμα «Θεραπείες μέσω Τέχνης: Από τη θεωρία στην πράξη» σε Καρδίτσα, Θεσσαλονίκη, Λίμνη Πλαστήρα, Μουζάκι και Λάρισα. Μέσω αυτών των δράσεων οι Δρυάδες επιδίωξαν να δώσουν το στίγμα της δυνατότητας στους συμμετέχοντες να δημιουργήσουν ομάδες χορού στο χώρο τους με τη βοήθεια ανθρώπων εκπαιδευμένων στο χορό για άτομα με αναπηρία. Ο στόχος της δημιουργίας αυτών των Ομάδων, εκτός φυσικά από τη δραστηριοποίηση αυτών των ατόμων και την έκφρασή τους μέσα από το χορό, είναι η συμμετοχή τους στη μοναδική στον ελληνικό χώρο Πανελλήνια Συνάντηση Ομάδων Χορού ΑμεΑ (με οποιαδήποτε αναπηρία) & Μεικτών Ομάδων Χορού, που διοργανώνεται από το 2014 στην Καρδίτσα, καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας και Μη IDFD. Περισσότερα για τις δράσεις των Δρυάδων εν Πλώ μπορείτε να δείτε στον ιστότοπο της Ομάδας: www.dryadesenplo.gr.

Για τη συμμετοχή σας στην Ημερίδα ισχύουν τα παρακάτω:

  1. Διανυκτέρευση στην Καρδίτσα (μια βραδιά σε δίκλινο ή τρίκλινο με πρωινό), παρακολούθηση της Ημερίδας και των παραστάσεων του Φεστιβάλ, με ποσό συμμετοχής 100€.
  2. Παρακολούθηση της Ημερίδας και των παραστάσεων του Φεστιβάλ, με ποσό συμμετοχής 70€.
  3. Ειδική έκπτωση για ΑμεΑ, φοιτητές και ομαδικές εγγραφές (3 άτομα και άνω) 80€ με διαμονή κατ’ άτομο και 40€ χωρίς διαμονή.
  4. Έκπτωση για όλους με την προπληρωμή έως 10/5 στα 80€ με διαμονή και στα 50€ χωρίς.

Τελευταία ημέρα εγγραφών 15/5.

Είμαστε στη διάθεσή σας για περισσότερες λεπτομέρειες και διευκρινίσεις. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Σχετικά έγγραφα