17/9/2004 - 19/9/2004
image_print

Οργάνωση: Κ.Ε.Δ.Κ.Ε. – Δήμος Καρδίτσας
Καρδίτσα 17,18 & 19 Σεπτεμβρίου 2004

Πρόγραμμα Συνεδρίου

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου, Νεοχώρι Λίμνης Πλαστήρα

Απογευματινή προσέλευση – εγκατάσταση στα ξενοδοχεία 21:00′ Καλωσόρισμα των συνέδρων και παράθεση παραδοσιακού δείπνου από το Δήμαρχο Καρδίτσας και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ με ζωντανή ελληνική μουσική, στο κέντρο “ΚΕΛΕΠΟΥΡΗ”

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου, πόλη της Καρδίτσας

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, Νεοχώρι Λίμνης Πλαστήρα

Πρωτοβουλίες για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο στις Ελληνικές Πόλεις

Τον πρωτοπόρο και πρωταγωνιστικό ρόλο του δήμου Καρδίτσας στη δημιουργία υποδομών και την υλοποίηση δράσεων για τη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικό μέσον μεταφοράς, φιλικό προς την πόλη και τους δημότες αναδεικνύει η διοργάνωση σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ και την ΤΕΔΚ του Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα “πρωτοβουλίες για τη βιώσιμη κινητικότητα και το ποδήλατο στις ελληνικές πόλεις” το τριήμερο 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου.

Το θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΚΕ θα φέρει στην Καρδίτσα δεκάδες συνέδρους από το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης από κάθε γωνιά της Ελλάδας, αλλά και επιστήμονες που ασχολούνται με το ποδήλατο, ενώ τις εργασίες του θα παρακολουθήσουν και εκπρόσωποι ευρωπαϊκών δήμων με εμπειρία στη διάδοση της χρήσης του ποδηλάτου στα όριά τους.

Με την ευκαιρία του συνεδρίου που συμβάλλει στην προβολή της περιοχής μας προγραμματίστηκαν και μια σειρά άλλων εκδηλώσεων στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας που ο δήμος γιορτάζει για πέμπτη συνεχή χρονιά ενώ σε συνεργασία με επιστημονικούς φορείς έγιναν δύο σημαντικές εκδόσεις, ενός φακέλου με κάρτες που θα διδάσκουν θέματα κυκλοφοριακής αγωγής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και ένας οδηγός με τίτλο “το ποδήλατο σε 17 Ελληνικές πόλεις” που θα παρέχει υλικό και στοιχεία για τις μελέτες που υλοποιήθηκαν κατά τόπους στην κατασκευή δικτύων ποδηλατοδρόμων.

Χρήστος Τέγος: Κάνουμε σοβαρή δουλειά για το ποδήλατο…

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Χρήστος Τέγος πλαισιωμένος από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ματθαίο Αγγέλη και τον Αντιδήμαρχο κ. Ανδρέα Γεωργίου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε χθες ενόψει των εκδηλώσεων για την Εβδομάδα Κινητικότητας και το Πανελλήνιο συνέδριο, υπογράμμισε την ξεχωριστή σημασία του για την περιοχή μας τόσο σε θέμα τουριστικής προβολής – ο κύριος όγκος των συνέδρων θα διαμένουν σε ξενοδοχεία της περιοχής της λίμνης Νικ. Πλαστήρα όπου θα υπάρξουν και δραστηριότητες του συνεδρίου – όσο και γιατί θα δρομολογήσει την ανάπτυξη ενός Δικτύου Ελληνικών Πόλεων για το ποδήλατο και την συμμετοχή του δήμου ως μέλος του Ευρωπαϊκού αντίστοιχου Δικτύου.

Όπως τόνισε ο κ. Τέγος ο δήμος κάνει μια σοβαρή και σε βάθος δουλειά για το ποδήλατο η οποία αναγνωρίζεται σε πανελλαδικό επίπεδο. με την ευκαιρία αναφέρθηκε και στις εργασίες στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων αλλά και στον περιαστικό ποδηλατοδρόμο που συνδέει την πόλη με το άλσος της Παπαράντζας μέσω του αναχώματος και ο οποίος είναι έτοιμος να παραδοθεί σε χρήση.
Θα υπάρξει δενδροφύτευση κατά μήκος της διαδρομής και προβλέπονται εργασίες ανάδειξης του ποταμού ώστε οι Καρδιτσιώτες τελικά να απολαμβάνουν με ασφάλεια την ποδηλασία, το τζόκινγκ, το περπάτημα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου μάλιστα έξω από το Δημοτικό Κινηματοθέατρο, όπου θα φιλοξενήσει το κυρίως πρόγραμμα του συνεδρίου, θα υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα για τους συνέδρους για μια βόλτα ως το άλσος της Παπαράντζας. Οι εργασίες κατασκευής του ποδηλατοδρόμου συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σε λίγες ημέρες στην οδό Υψηλάντου, ενώ προβλέπεται και η σύνδεση με ποδηλατοδρόμο του Παυσίλυπου με το θερινό σινεμά στις Καμινάδες.