Ο Δήμος Καρδίτσας προετοιμάζει τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

8/5/2018
image_print

Συνάντηση της ομάδας εργασίας με εκπροσώπους των ΑμεΑ, του Κέντρου Ορίζοντες και του ΚΑΠΗ Καρδίτσας, για την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και τη συμμετοχή τους σε αυτές
 Ο Δήμος Καρδίτσας βραβεύεται στις 30/5 για την περσινή συμμετοχή του

Ο Δήμος Καρδίτσας προετοιμάζεται να συμμετάσχει και φέτος στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με εκδηλώσεις και δράσεις που θα διοργανώσει σε συνεργασία και με άλλους φορείς από 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η Ομάδα Εργασίας που έχει συσταθεί για την προετοιμασία της συμμετοχής του Δήμου Καρδίτσας συγκροτείται από αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και πραγματοποιεί ήδη συναντήσεις για την διαμόρφωση του προγράμματος, καθώς και επαφές με άλλους φορείς αφού βασικός στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η ενεργοποίηση φορέων και πολιτών και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν την βιώσιμη κινητικότητα.

Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι: “ ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΑ” Αλλάζω , συνδυάζω μετακινούμαι με πολλούς τρόπους”

Στο πλαίσιο αυτό των επαφών με άλλους φορείς η Ομάδα Εργασίας πραγματοποίησε συνάντηση, στην οποία προσκλήθηκαν και συμμετείχαν εκπρόσωποι των ΑμεΑ, του Κέντρου Ορίζοντες και του ΚΑΠΗ Καρδίτσας. Ειδικότερα στη συνάντηση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Νομαρχιακού Σωματείου ΑΜΕΑ κ. Ηλ. Τσίγκας, η υπεύθυνη του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες κ. Ζ. Εξάρχου, ο Πρόεδρος των μελών του ΚΑΠΗ Καρδίτσας κ. Κάμπας και ο Προϊστάμενος του ΚΑΠΗ κ. Απ. Ταξιάρχης, οι οποίοι και ενημερώθηκαν για την επικείμενη συμμετοχή του Δήμου Καρδίτσας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας και το γενικό περίγραμμα του προγράμματος των εκδηλώσεων και των δράσεων. Από τους εκπροσώπους των παραπάνω φορέων ζητήθηκε μάλιστα να κάνουν και τις δικές τους προτάσεις για εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να πλαισιώσουν το πρόγραμμα και να ενεργοποιήσουν τα μέλη τους για τη συμμετοχή τους σ’ αυτές, καθώς εκπροσωπούν ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού (άτομα με αναπηρίες και ηλικιωμένοι) τους οποίους αφορά άμεσα το θέμα των μετακινήσεών τους στην πόλη.

Η Ομάδας εργασίας για την προετοιμασία των εκδηλώσεων είχε επίσης επαφές με εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΤΕΦΑ Τρικάλων και τον πρόεδρο του αστικού ΚΤΕΛ, ενώ στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με άλλους φορείς της πόλης και ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Βράβευση του Δήμου για την συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017

Ο Δήμος Καρδίτσας θα παραλάβει στις 30 Μαΐου το βραβείο του για τη συμμετοχή του στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 ολοκληρώθηκε με μια σημαντική πρωτιά για τη χώρα μας!

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας, που υποστηρίζει όλα αυτά τα χρόνια την εκστρατεία, μαζί με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης & Αυτοδιοίκησης και το Ζάππειο Μέγαρο (Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων) συνδιοργανώνουν την “Τελετή Βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών” την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 στις 17:30 στο Περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου. Στην εκδήλωση θα προβληθούν οι εκστρατείες όλων των Δήμων που συμμετείχαν στην καμπάνια.

Να σημειωθεί οτι η καμπάνια ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ 2017 ολοκληρώθηκε με μια σημαντική πρωτιά για τη χώρα μας, αφού στην κατηγορία Small Municipalities, (Δήμοι με πληθυσμό κάτω από 50.000 κατοίκους) ο Δήμος Ηγουμενίτσας αναδείχθηκε η καλύτερη συμμετοχή και κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Βραβείο.