Δράση εθελοντικού καθαρισμού

29/4/2018
image_print

Την Κυριακή 29/4 στις 09.30 πμ στο Αθλητικό Πάρκο το ραντεβού με τους εθελοντές

Δράση εθελοντικού καθαρισμού οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας

-Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της συμμετοχής του στη δράση “Let’s do it Greece”

– Φορείς της πόλης θα καθαρίσουν και άλλα σημεία, ενώ μαζική καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας είναι η συμμετοχή των σχολείων σε δράσεις εθελοντικού καθαρισμού

Δράση εθελοντικού καθαρισμού οργανώνει την Κυριακή 29 Απριλίου ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο “Let’s do it Greece”, τη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας!

Το ραντεβού του Δήμου με τους εθελοντές δίνεται στις 9.30 το πρωί στο χώρο του Αθλητικού Πάρκου της Καρδίτσας, όπου θα δοθούν στους συμμετέχοντες γάντια και πλαστικές σακούλες απορριμμάτων για την περισυλλογή των απορριμμάτων. Ανάλογα με τη συμμετοχή θα σχηματιστούν ομάδες και κάθε ομάδα θα αναλάβει να καθαρίσει ένα συγκεκριμένο τμήμα ξεκινώντας από το πάρκο και φτάνοντας μέχρι και το κέντρο της πόλης, αλλά και προς την έξοδο της πόλης και τον περιβάλλοντα χώρο του Δημοτικού Σταδίου. Στη δράση αναμένεται να λάβουν μέρος πολλοί συμπολίτες μεμονωμένα, αλλά και οργανωμένοι σε συλλόγους  καθώς ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή φορείς όπως το Παράρτημα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Σύλλογος Δρομέων, ο Σύλλογος Μοτοσικλετιστών Καρδίτσας κ.α.

Παράλληλα άλλοι φορείς της πόλης και της ευρύτερης περιοχής  συντονίζουν τη δράση τους με αυτή του Δήμου οργανώνοντας εθελοντικούς καθαρισμούς και σε άλλα σημεία του.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού θα καθαρίσει τον περίβολο χώρο της εστίας του και το παρακείμενο αλσύλλιο, οι Πρόσκοποι δίνουν ραντεβού στις 9.00 το πρωί της Κυριακής στο Παυσίλυπο για καθαρισμό του άλσους, ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καρδίτσας θα καθαρίσει την περιοχή της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Αρχαιολογικού Μουσείου, του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας  και της μικρής πλατείας έναντι.

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας (ΕΟΣΚ) και ο Σύλλογος Απανταχού Μολοχιωτών οργανώνουν καθαρισμό του μονοπατιού από τη Μολόχα μέχρι το εξωκκλήσι του Προφήτη Ηλία.

“Στο πόδι” βρίσκονται αυτές τις ημέρες και όλα σχεδόν τα σχολεία πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου πραγματοποιώντας εθελοντικές δράσεις καθαριότητας με την υποστήριξη και της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου.

Ο Δήμος Καρδίτσας καλεί τους συμπολίτες να συμμετάσχουν μαζικά στην εθελοντική δράση της Κυριακής.