Αθλητικές δράσεις στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

16/9/2018 - 22/9/2018
image_print

Δράσεις που θα αναδείξουν τα οφέλη της άσκησης στη σωματική, την ψυχική και την πνευματική ευεξία και θα παρακινήσουν τους Καρδιτσιώτες να εντάξουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους προγραμματίζει ο Δήμος Καρδίτσας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας που θα διοργανώσει σε συνεργασία και με άλλους φορείς από 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου. Το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι: “ΠΟΛΥΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΑ” Αλλάζω , συνδυάζω μετακινούμαι με πολλούς τρόπους”

Μέλη της Ομάδας Εργασίας για την προετοιμασία και την διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων στο πλαίσιο των επαφών τους με φορείς πραγματοποίησαν το προηγούμενο διάστημα συναντήσεις με γυμναστές – γυμναστήρια της πόλης που ανταποκρίθηκαν ιδιαίτερα θετικά στην πρόσκληση- πρόταση να διοργανώσουν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας σε υπαίθριο χώρο προγράμματα γυμναστικής για όλες τις ηλικίες.

Έτσι την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου από τις 6.00 το απόγευμα ως τις 10.00 το βράδυ στο Αθλητικό Πάρκο της πόλης γυμναστές των Γυμναστηρίων ΕΥ ΖΗΝ (Χριστίνα Μάγγου), MY GYM (Σδόγγος Ηλ. & ΣΙΑ Ο.Ε.), BEFIT TRAINING και FOLLOW ME (Παν. Φλίσκας) θα πραγματοποιήσουν προγράμματα γυμναστικής με ελεύθερη συμμετοχή

Επίσης, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, στο πλαίσιο της οποίας ο Δήμος προγραμματίζει συμβολικό ολιγόωρο κλείσιμο τμήματος της οδού Υψηλάντου, μεταξύ των άλλων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν στο χώρο, ο Αθλητικός Σύλλογος ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ “ΟΛΥΜΠΙΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ” θα κάνει επίδειξη του Ολυμπιακού Αθλήματος.

Η Ομάδα Εργασίας καθημερινά έρχεται σε επαφή και συναντήσεις με άλλους φορείς, αφού βασικός στόχος της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας είναι η ενεργοποίηση φορέων και πολιτών και η ευαισθητοποίησή τους σε θέματα που αφορούν την βιώσιμη κινητικότητα.