13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας

19/9/2013 - 22/9/2013
image_print

Όλα είναι σχεδόν έτοιμα για τη 13η Οικολογική Γιορτή Καρδίτσας που πραγματοποιεί η ΟικόΣφαιρα Καρδίτσας (Κίνηση για τον άνθρωπο, το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής), το τετραήμερο από 19 μέχρι 22 Σεπτέμβρη 2013, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την Αναπτυξιακή Καρδίτσας (ΑΝ.ΚΑ. Α.Ε.), την Αναπτυξιακή Σύμπραξη ΕΝΤΟΣ, το Europe Direct Καρδίτσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, αλλά και σε συνεργασία με αρκετούς ακόμη φορείς της περιοχής.

Η Οργανωτική Επιτροπή, κατά την τελευταία της συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης 10 Σεπτέμβρη, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, ρύθμισε και τα τελευταία διαδικαστικά θέματα και έτσι οι προετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Η συνεδρίαση έγινε υπο την προεδρεία του περιφερειακού συμβούλου κ. Κώστα Νούσιου, ενώ παρόντες, από την πλευρά του Δήμου Καρδίτσας, ήταν ο Αντιδήμαρχος κ. Θωμάς Κατσιαβάρας και ο εντεταλμένος σύμβουλος κ. Θανάσης Μαρκινός.

Όλοι τους είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων το οποίο περιλαμβάνει μια σειρά από ομιλίες και συζητήσεις, εργαστήρια, οικολογικά και θεατρικά δρώμενα, προβολές ταινιών, μουσικές παραστάσεις, αλλά και εκδηλώσεις για τα παιδιά.

Με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται και η ημερίδα με θέμα “Βιοκλιματικές Οικολογικές Κατασκευές – Αστικό Πράσινο” που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, με ομιλητές επιστήμονες διάφορων ειδικοτήτων.

Τα εγκαίνια της Γιορτής θα γίνουν την Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη και ώρα 8.00μμ, ενώ θα ακολουθήσει μπουφές με εδέσματα και μουσικό πρόγραμμα.

Σε ό, τι αφορά στην Πανελλαδική Εκθεσιακή Αγορά Πιστοποιημένων Βιολογικών Προϊόντων και Ειδών Χειροτεχνίας, που θα λειτουργήσει στο άλσος Παυσιλύπου, οι μέχρι τώρα συμμετοχές κρίνονται κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικές.

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Οργανωτική Επιτροπή κλήθηκε να συντονίσει και να διευθετήσει το σύνολο των διαδικαστικών ζητημάτων που εκκρεμούν από εδώ και έπειτα, όπως το στήσιμο των περιπτέρων και μια σειρά από άλλες τεχνικές λεπτομέρειες, και εκτιμά πως όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Άλλωστε, κάθε χρόνο ο πήχης των στόχων προγραμματίζεται ολοένα και υψηλότερα αφού πρόκειται για τη μοναδική Οικολογική Γιορτή σε όλη τη χώρα που διεξάγεται επί τόσα πολλά χρόνια (ξεκίνησε το 2001) χωρίς την παραμικρή διακοπή, αλλά και χωρίς καμία «έκπτωση» στην ποιότητά της και το υψηλού επιπέδου πρόγραμμα.

Τέλος, αποφασίστηκε η καθιερωμένη Συνέντευξη Τύπου προς τα τοπικά ΜΜΕ να δοθεί την ερχόμενη Τρίτη ώστε να ανακοινωθεί και επισήμως το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες : www.oikosfaira.gr

Το ενδιαφέρον για συμμετοχή στην Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων, που θα λειτουργήσει στο άλσος του Παυσιλύπου, υπήρξε κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικό και έτσι οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για μια σειρά από πολλά και ποικίλα προϊόντα και φυσικά να τα γευτούν.

Πιο αναλυτικά, στη φετινή διοργάνωση λαμβάνουν μέρος οι εξής εκθέτες:

Η Εκθεσιακή Αγορά Βιολογικών Προϊόντων, Χειροτεχνίας και Οικολογικών Δραστηριοτήτων θα λειτουργεί κατά τις εξής ώρες :

Πέμπτη : 6.00 – 10.00μμ.
Παρασκευή – Σάββατο – Κυριακή : 10.00 – 2.30μμ. και 5.30 – 10.30μμ.

Μεγάλοι χορηγοί της διοργάνωσης : Περιφέρεια Θεσσαλίας- Π.Ε. Καρδίτσας.
Χορηγοί : Δήμος Καρδίτσας