Ετοιμότητα στο δήμο Καρδίτσας ενόψει της χειμερινής περιόδου

30/10/2013
image_print

 

Συνεδρίασε την Τετάρτη 30/10 υπό την Προεδρία του Δημάρχου Καρδίτσας το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο για τον έλεγχο των μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών από τυχόν εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων  

Υπό την Προεδρία του Δημάρχου Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλού συνεδρίασε την Τετάρτη 30/10 το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο του Δήμου Καρδίτσας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Στρατού, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛ.ΑΣ, της Δ/νσης Δασών, του Δασαρχείου, όπως επίσης και της Ραδιολέσχης και του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου που ως εθελοντικοί φορείς συμμετέχουν ενεργά στην πολιτική προστασία. 

Στη συνεδρίαση από πλευράς του Δήμου συμμετείχαν επίσης ο αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας κ. Φιλ. Κωτούλας, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Δημ. Κωστόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Λαμ. Τσιούκης, οι Δ/ντες Τεχνικών Υπηρεσιών και Αμαξοστασίου κ.κ. Β. Ελευθερίου και Γ. Αγγέλου και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Διοικητικής Μέριμνας και Πολιτικής Προστασίας κ. Ιωαν. Παπακυρίτσης.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο έλεγχος του βαθμού ετοιμότητας και ο συντονισμός της δράσης των υπηρεσιών του ???????????????????????????????Δήμου, των αρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών, του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και των εθελοντικών οργανώσεων ενόψει της χειμερινής περιόδου για την αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων ή προβλημάτων που ενδεχομένως ανακύψουν από χιονοπτώσεις ή παγετό.

Ο κ. Παπαλός εξήρε την σπουδαιότητα της Πολιτικής Προστασίας επισημαίνοντας οτι το συντονιστικό τοπικό όργανο είναι εκείνο, που ενεργοποιείται ίσως ελάχιστες φορές, αλλά απαιτεί συντονισμένη προσπάθεια και προετοιμασία για να βρίσκεται σε ετοιμότητα. Κάνοντας έναν απολογισμό της καλοκαιρινής περιόδου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για το βαθμό ετοιμότητας και συνεργασίας που υπήρξε στην αντιμετώπιση πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν στα όρια του Δήμου. Εκτίμησε επίσης οτι με την καλή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα αντιμετωπιστούν και τα όποια προβλήματα προκύψουν την χειμερινή περίοδο.

Ακολούθως, οι εκπρόσωποι των υπηρεσιών και των φορέων, καθώς και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου ανέπτυξαν ο καθένας για τον τομέα του, τις προληπτικές ενέργειες, στις οποίες έχουν προβεί και τα διαθέσιμα μέσα, με τα οποία μπορούν να συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών και διαπιστώθηκε οτι ο βαθμός ετοιμότητας σε επίπεδο Δήμου είναι ικανοποιητικός.