Εθιμοτυπική επίσκεψη του γενικού προξένου των Η.Π.Α.

24/01/2014
image_print

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Καρδίτσας πραγματοποίησε την Παρασκευή 24/1 ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Robert Sanders.

Τον Αμερικανό διπλωμάτη  υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός, ενώ στη συνάντηση που ακολούθησε στο γραφείο του συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Στ. Παπαγεωργίου, Χαρ. Παπαδημητρίου, Ουρ. Σούφλα και Φιλ. Κωτούλας και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Αντ. Κωνσταντέλλος.

Ο κ. Sanders ευχαρίστησε το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την συνάντηση, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια εθιμοτυπικών του επισκέψεων στην Θεσσαλία, όπου συναντάται με εκπροσώπους της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων, προκειμένου να γνωρίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες κάθε περιοχής, ώστε να διερευνηθούν και οι προοπτικές συνεργασίας με αντίστοιχους φορείς της χώρας του.

Ο κ. Παπαλός παρουσιάζοντας την περιοχή μας, στον Αμερικανό Πρόξενο τόνισε οτι διαθέτει έναν πανέμορφο ορεινό όγκο, ο οποίος με επίκεντρο την λίμνη Πλαστήρα, αποτελεί πόλο τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και μια πολύ παραγωγική πεδινή ζώνη.

Ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας αποτελεί όπως τόνισε, τον πυλώνα της τοπικής οικονομίας και μπορεί να αποτελέσει τον βασικό μοχλό ανάπτυξης.

Προϋπόθεση γι' αυτό, όπως ανέφεραν οι κ.κ. Παπαλός και Παπαγεωργίου, είναι να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας με υποδομές που θα διευκολύνουν την παραγωγή, την τυποποίηση και τη διάθεση των προϊόντων και με μέτρα που θα συμβάλλουν στην καλύτερη οργάνωση, επιμόρφωση και δικύωση των παραγωγών.

Ο κ. Sanders έδειξε ενδιαφέρον για τα θέματα του αγροτικού τομέα, τονίζοντας οτι το Προξενείο θα μπορούσε να διευκολύνει την επαφή και τη δικτύωση Ελλήνων και Αμερικανών παραγωγών, επιχειρηματιών και επιστημόνων του γεωτεχνικού τομέα και πρότεινε να υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας  και του Προξενείου.