Εθελοντικό πρόγραμμα ΓΓΝΓ για το ποδήλατο

image_print

Εθελοντικό πρόγραμμα με στόχο την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου θα εφαρμόσει στην Καρδίτσα η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς που ξεκινά στις 22 Απριλίου 2007.

Το πρόγραμμα υποστηρίζεται από τον Δήμο Καρδίτσας και συντονίζεται τοπικά από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ΣΥΜΠΟΛΙΤΗΣ της Λάρισας καθώς και τους "Φίλους του Μουσείου Πόλης Καρδίτσας", ενώ το Δημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Λ. & Ν. Σακελλαρίου έχει την επιστημονική ευθύνη.


Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής:

ggng-podilato-karditsaΌλα είναι σχεδόν έτοιμα. Τα ποδήλατα έχουν έρθει , οι βάσεις τους εγκαταστάθηκαν στην πλατεία , οι εθελοντές άρχισαν ήδη να εκπαιδεύονται στις 8 διαδρομές που θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο , μέχρι τα τέλη του 2007. Την περασμένη Κυριακή πραγματοποίησαν την πρώτη τους εξόρμηση με σταθμό ξενάγησης την Παναγία των Καμινάδων και προορισμό το δασάκι του Προφήτη Ηλία στην Καρδιτσομάγουλα. Τα καλαίσθητα ενημερωτικά πολύπτυχα κυκλοφόρησαν ήδη και ενημερώνουν για τους στόχους και τη φιλοσοφία του προγράμματος , που δεν είναι άλλη από το να μάθουμε να εκτιμάμε τα μνημεία και το περιβάλλον της περιοχής μας χωρίς να τα επιβαρύνουμε ρύπους. Στο έντυπο ανακοινώνονται οι δύο από τις οκτώ διαδρομές ( για λόγους οικονομίας χώρου ) καθώς και πρακτικές πληροφορίες για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν στις ποδηλατικές ομάδες. Περισσότερες πληροφορίες μπορεί να αναζητήσει κανείς στην ιστοσελίδα του προγράμματος , στη διεύθυνση www.poli-podilato.gr και στη γραμμή επικοινωνίας 8011 19 19 00.

Η επίσημη έναρξη του προγράμματος στην Καρδίτσα θα γίνει στις 22 Απριλίου 2007 , από τη Γενική Γραμματέα της Νέας Γενιάς κ. Βάσω Κόλλια , η οποία σημειώνει στο φυλλάδιο: << Τα Σαββατοκύριακο στην Καρδίτσα μπορούν τώρα να αποκτήσουν διαφορετικό χρώμα και να γίνουν ακόμη πιο ενδιαφέροντα. Η πρωτοβουλία "η πόλη μου με το ποδήλατο " προσφέρει τη δυνατότητα σε όλους τους συμμετέχοντες να γνωρίσουν μέσα από μια ελκυστική περιήγηση με το ποδήλατο τα πιο σημαντικά από ιστορικής και αρχαιολογικής απόψεως σημεία της πόλης και να ανακαλύψουμε τις ομορφιές της. Η περιήγηση στην Καρδίτσα με το ποδήλατο δεν έχει μόνο εκπαιδευτικό χαρακτήρα , αλλά συμβάλλει σημαντικά στην καλλιέργεια και ανάπτυξη της οικολογικής συνείδησης , υπογραμμίζοντας ότι η στάση μας απέναντι στο περιβάλλον είναι στάση ζωής ……….

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στη διαδρομή αυτού του Σαββατοκύριακο , που θα έχει σταθμό ξενάγησης τον μητροπολιτικό ναό των Αγίων Κων/νου και Ελένης και προορισμό τον Πρόδρομο , μπορούν να επικοινωνούν με την κ. Βιργιία Παπακώστα στο 6934391922

 


back-button-md