Εθελοντικό καθαρισμό του άλσους της Παπαράντζας οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας

04/06/2015
image_print

Την Κυριακή 14 Ιουνίου στο πλαίσιο των δράσεων εθελοντισμού και ευαισθητοποίησης των δημοτών σε θέματα περιβάλλοντος

Η 5η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από το 1972 ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με σκοπό την ευαισθητοποίηση, αλλά και την υπενθύμιση  της ανάγκης για την προστασία των φυσικών πόρων του πλανήτη.

Η περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού σε θέματα περιβάλλοντος αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Καρδίτσας που έχει αναλάβει σειρά πρωτοβουλιών για την προώθηση των παραπάνω στόχων, στις οποίες συμμετείχαν με ενθουσιασμό εκατοντάδες συμπολίτες.

Έτσι, μετά τον εθελοντικό καθαρισμό στο Αθλητικό Πάρκο – που λόγω της μεγάλης συμμετοχής των πολιτών επεκτάθηκε στο Παυσίλυπο, την Πλατεία Πλαστήρα και κεντρικές οδούς της πόλης, – την εθελοντική δενδροφύτευση στο στρατόπεδο Λουμάκη, όπου φυτεύθηκαν 450 δένδρα, ο Δήμος Καρδίτσας οργανώνει την Κυριακή 14 Ιουνίου εθελοντικό καθαρισμό του άλσους της Παπαράντζας.

Στο πλαίσιο της δράσης θα γίνει καθαριότητα του χώρου, κοπή των χόρτων (όποιος έχει δικό του χλοοκόπτη μεσινέζας ή τσεκουράκι παρακαλείται να το φέρει)  και καθαρισμός των δένδρων από κισσούς.

Την επιθυμία του να συμμετάσχει σε δράση καθαρισμού του περιαστικού άλσους έχει ήδη εκδηλώσει το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Ν. Καρδίτσας, ενώ όσοι άλλοι φορείς επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Πρασίνου του Δήμου 2441350739 & 2441350854 (αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Δημ. Αραμπατζής).

Καλούνται όλοι οι φορείς και οι πολίτες να συμμετάσχουν στην δράση,  περισσότερες λεπτομέρειες για την οποία (ώρα και σημείο συνάντησης κ.λ.π.) θα ανακοινωθούν την ερχόμενη εβδομάδα