Εθελοντική δράση δενδροφύτευσης οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας

24/03/2016
image_print

Την Κυριακή 27/3 και ώρα 10.30 π.μ. στο γήπεδο του Α.Ο. Αστέρα το “ραντεβού” με τους εθελοντές

Νέα εθελοντική δράση δενδροφύτευσης οργανώνει την Κυριακή 27/3 ο Δήμος Καρδίτσας, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να αξιοποιηθούν ανεκμετάλλευτες δημοτικές εκτάσεις για να αυξηθούν οι χώροι πρασίνου στην πόλη.

Παράλληλα είναι μια ακόμα δράση που στοχεύει στην περαιτέρω ενθάρρυνση και ανάπτυξη του εθελοντισμού στην περιοχή μας.

Το ραντεβού με τους εθελοντές δίνεται στις 10.30 π.μ. στο γήπεδο του Α.Ο. Αστέρα, στην συνοικία της Φαναρίου και στο πλαίσιο της δράσης θα φυτευτούν περίπου 150 δένδρα διαφόρων ειδών σε παρακείμενες δημοτικές εκτάσεις συνολικής επιφάνειας 12 στρεμμάτων.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος και ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου κ. Δημ. Αραμπατζής σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ενόψει της δράσης απηύθυναν ανοικτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός νέου χώρου πρασίνου στην πόλη.

“Ως Δημοτική Αρχή στο πλαίσιο του στόχου, να ενισχύσουμε το αστικό πράσινο, αλλά και της προσπάθειας να αναπτύξουμε περαιτέρω τον εθελοντισμό στην περιοχή μας οργανώνουμε την Κυριακή 27 Μαρτίου από τις 10.30 μέχρι και το μεσημέρι δράση εθελοντικής δενδροφύτευσης σε δημοτικές εκτάσεις που βρίσκονται στην συνοικία της Φαναρίου και ειδικότερα στην περιοχή του γηπέδου του ΑΟ Αστερα και των Εργατικών Κατοικιών.
Θέλω να καλέσω τους συμπολίτες να συμμετάσχουν στην δράση αυτή και να βοηθήσουν στην φύτευση των δένδρων συμβάλοντας ενεργά στη δημιουργία του νέου πνεύμονα πρασίνου της πόλης μας.
Ειδικά για τα παιδιά της πόλης θα είναι μια μοναδική εμπειρία που αξίζει να τη ζήσουν μαζί με τους γονείς τους.
Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε να υλοποιούμε τέτοιες δράσεις και να ενεργοποιήσουμε συλλόγους και άλλους φορείς, τόσο για τη συμμετοχή τους σε φυτεύσεις, όσο και για την περιποίηση των χώρων πρασίνου.
”τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξάκος.

Ο κ. Αραμπατζής τόνισε επίσης τα εξής “Ως Υπηρεσία Πρασίνου έχοντας μια συνολική εικόνα του φυτικού κεφαλαίου της πόλης και γνωρίζοντας από την εμπειρία προηγούμενων φυτεύσεων τα είδη των δένδρων που ευδοκιμούν και αναπτύσσονται καλύτερα στην περιοχή μας, καταλήξαμε στην επιλογή των δένδρων που θα φυτευτούν.
Ο συνολικός αριθμός τους θα είναι περίπου 150 δένδρα διαφόρων ειδών. Θέλαμε, να έχουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ποικιλία δένδρων, προκειμένου πέρα από το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα να προσδώσουμε στο χώρο και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.
Ως Υπηρεσία προχωρήσαμε στη διάνοιξη των λάκων που θα φυτευθούν τα δένδρα και θα έχουμε στη διάθεση των εθελοντών όσα εργαλεία και μέσα διαθέτουμε.
Για να μειώσουμε τον χρόνο που θα απαιτηθεί για την φύτευση των δένδρων, όποιοι πολίτες θέλουν, μπορούν να φέρουν και τα δικά τους εργαλεία, κυρίως φτυάρια για το γέμισμα των λάκων.”