Επιστολή Β. Τσιάκου προς τον ΕΛΓΑ ώστε να καλυφθούν οι ζημιές στην αμπελοκαλλιέργεια

15/06/2023
image_print

Επιστολή προς τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Α. Λυκουρέντζο απέστειλε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος για το πρόβλημα των μεγάλων ζημιών που καταγράφονται στην αμπελοκαλλιέργεια. Πρόκειται για σημαντικό πρόβλημα που αφορά σε πολλές οικογένειες στα όρια του Δήμου Καρδίτσας και όχι μόνο. Με την επιστολή ο δήμαρχος ζητάει να ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις από τον Οργανισμό, ώστε να μπορέσει να γίνει η σχετική αναγγελία ζημιών. Η επιστολή είναι η παρακάτω:

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε

Θα θέλαμε να σας κάνουμε γνωστό ότι οι αμπελοκαλλιέργειες στο Δήμο Καρδίτσας, με βάση πληθώρα αναφορών που έχουμε από καλλιεργητές της περιοχής μας, έχουν υποστεί μεγάλη καταστροφή. Οι καλλιεργητές αποδίδουν την καταστροφή σε διάφορες ασθένειες αλλά και στις άκαιρες βροχοπτώσεις του τελευταίου διαστήματος.

Με δεδομένο ότι για πολλές οικογένειες η αμπελοκαλλιέργεια αποτελεί την κύρια γεωργική απασχόληση και την κύρια πηγή αποκόμισης εισοδήματος, καθίσταται αδήριτη η ανάγκη εξεύρεσης λύσης. Με βάση τα παραπάνω θα σας παρακαλούσαμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα να γίνουν οι σχετικές αναγγελίες ζημίας.

Με εκτίμηση και ελπίζοντας σε θετική ανταπόκριση στο αίτημα μας