Επίσκεψη του Πρέσβη της Ταϊβάν στο Δήμο Καρδίτσας

16/05/2014
image_print

Συνάντηση με τον  Επικεφαλής του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Ταϊπέι ( Ταϊβάν) στην Ελλάδα, Πρέσβη Paul K. Chang, είχε την Παρασκευή 16/5 στο Δημαρχείο ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός παρουσία μελών της Δημοτικής Αρχής.

Τον ξένο διπλωμάτη συνόδευσε στην επίσκεψή του στο Δημαρχείο ο βουλευτής και Πρόεδρος  της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Κώστας Τσιάρας

Ο κ. Παπαλός είχε την ευκαιρία να ευχαριστήσει τον  κ. Chang για την δωρεά ηλεκτρονικού εξοπλισμού προς το Ειδικό Σχολείο και το 1ο Λύκειο της Καρδίτσας, στην οποία προχώρησε, – όπως έχει καθιερώσει να κάνει κάθε χρόνο σε σχολεία της χώρας η  Αντιπροσωπεία της Ταϊπέι στην Ελλάδα – έπειτα και από την μεσολάβηση του κ. Τσιάρα.

 Ο εξοπλισμός αποτελούνταν από τάμπλετς, λάπτοπς και προτζέκτορες, τα οποία παραδόθηκαν από τον ίδιο τον κ. Πρέσβη νωρίτερα στα δύο σχολεία.

Ευχαριστούμε για την ευγενική δωρεά, που είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς αφορά σχολεία και μαθητές, το μέλλον του τόπου μας. Η στήριξη των σχολείων αποτέλεσε και αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και για μας, γι' αυτό και παρά τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα του Δήμου, πάντα  διαθέταμε χρήματα για την κάλυψη των αναγκών τους” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαλός, ενώ με τη σειρά του ο κ. Chang ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή, δήλωσε ενθουσιασμένος από την Καρδίτσα και το γεγονός οτι είναι μία πόλη του ποδηλάτου, υπογράμμισε οτι επιθυμία του είναι η περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ Ταϊβάν και Ελλάδος, ενώ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την λειτουργία του Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος, καθώς η Ταϊβάν εισάγει βαμβάκι από τη χώρα μας.