Επίσκεψη του νέου Αστυνομικού Διευθυντή κ. Μ. Αλεξάκη στο Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκο

17/03/2023
image_print

Εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής στο Δήμαρχο Καρδίτσας κ. Βασίλη Τσιάκο, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Καρδίτσας, Ταξίαρχος κ. Μιλτιάδης Αλεξάκης. Ο κ. Αλεξάκης συνοδευόταν από τον αστυνομικό διευθυντή Αθανάσιο Ράικο Α υποδιευθυντή της Α.Δ. Καρδίτσας. Εισαγωγικά ο δήμαρχος συνεχάρη το νέο αστυνομικό διευθυντή και του ευχήθηκε καλή θητεία στη φιλόξενη Καρδίτσα. Ο Δήμαρχος επίσης τόνισε ότι πάντοτε η συνεργασία της Δημοτικής αρχής με την τοπική αστυνομική διεύθυνση είναι αγαστή και προς όφελος των πολιτών, της ευταξίας και ευνομίας στην πόλη. Από την πλευρά του ο κ. Αλεξάκης υπογράμμισε ότι η Ελληνική Αστυνομία επιτελεί το καθήκον της και πάντα προσπαθεί στο μέγιστο των δυνατοτήτων της για την εκπλήρωση της αποστολής της. Ακόμη ευχαρίστησε τον δήμαρχο για την υποδοχή και υπογράμμισε ότι η συνεργασία είναι δεδομένη.

Λίγα λόγια για τον νέο Αστυνομικό Δ/ντη Καρδίτσας

Ο κ. Αλεξάκης γεννήθηκε στον Αλμυρό το 1963. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Αλμυρού το 1981. Κατετάγη στο σώμα της τέως Ελληνικής Χωροφυλακής ως δόκιμος Ενωμοτάρχης, ενώ το έτος 1993 εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας από την οποία αποφοίτησε το έτος 1996 με το βαθμό του Υπαστυνόμου Β΄.

Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας και Τμήμα Ασφαλείας Ομονοίας, στο Τμήμα Ασφαλείας Ζωγράφου, ενώ ακολούθως μετατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου, όπου υπηρέτησε κατά το χρονικό διάστημα από το 2001 έως το 2014. Περιοδικά εκτέλεσε καθήκοντα Διοικητή στις περισσότερες περιφερειακές Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, όπως το Αστυνομικό Τμήμα Ρήγα Φεραίου, Αστυνομικό Τμήμα Αλμυρού και Αστυνομικό Τμήμα Σκοπέλου.

Από το έτος 2014 έως το έτος 2018, υπηρέτησε ως Διοικητής στο Αστυνομικό Τμήμα Βόλου. Με την προαγωγή του το έτος 2018 στο βαθμό του Αστυνομικού Διευθυντή τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ως Β΄ Υποδιευθυντής και από τις 20 Φεβρουαρίου 2019 ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υποδιευθυντή.

Στη συνέχεια ανέλαβε χρέη Διευθυντή στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας ενώ τον Απρίλιο του 2022 προήχθη σε Ταξίαρχος.