Επίσκεψη του Δημάρχου στις εγκαταστάσεις του ΔΙΟΝΥΣΟΥ Α.Σ.

28/03/2016
image_print

Η συνεταιριστική προσπάθεια αμπελουργών του Ν. Καρδίτσας για την παραγωγή και διάθεση ντόπιων κρασιών και τσίπουρου υψηλής ποιότητας

Τις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου και αποστακτηρίου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Παραγωγών Αμπελοοινικού Τομέα επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σωτ. Μπακαλάκου, τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας Κοινωνικής Πολιτικής – Υγείας Πολιτισμού & Τουρισμού κ. Κων. Ψημμένο, και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωαν. Σβάρνα.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες, τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

Ο “ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Σ.” ιδρύθηκε το 2011 από Αμπελουργούς του Νομού Καρδίτσας, με έδρα την Τοπική Κοινότητα Μεσενικόλα. Τα μέλη του ανέρχονται σε 55 και αξιοποιούν έκταση 850 στρεμμάτων. Σκοπός του συνεταιρισμού είναι η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων, μέσα από την αξιοποίηση της παραγωγής των μελών του αλλά και όλων των αμπελουργών του Νομού. Για να πετύχει τους στόχους του μίσθωσε τις εγκαταστάσεις του Οινοποιείου και αποστακτηρίου της πρώην ΕΑΣ Καρδίτσας αξιοποιώντας το ίδιο έμπειρο προσωπικό.

Ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του ενημερώθηκαν από τον Πρόεδρο του ΔΙΟΝΥΣΟΣ Α.Σ. κ. Φωτ. Γκαζούνη για την πορεία της συνεταιριστικής επιχείρησης, καθώς και για τα προιόντα που παράγει, εμφιαλώνει και διαθέτει στην αγορά, κυρίως στους νομούς Καρδίτσας και Τρικάλων και τα οποία είναι: Άκρατος λευκός και ερυθρός 187 ml και 750 ml, Αρετσινωτο 500ml, Αρετσίνωτο Λευκό Ξηρό, Ερυθρό Ξηρό και Ροζέ Ξηρό σε πλαστικές φιάλες 1500ml Ασκός Αντάμωμα 5l και 10l και Τσιπουρο “ο Ταυρωπός” με γλυκάνισο και χωρίς σε συσκευασίες των 100ml και 700ml.

“ Θέλουμε ως Δημοτική Αρχή να συμβάλουμε στην ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων, καθώς και στην καλλιέργεια τοπικής καταναλωτικής συνείδησης και στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η προσπάθειά μας να μπουν τα τοπικά προιόντα στα ράφια των μεγάλων s/m. Ζητάμε και από τους ιδιοκτήτες μικρότερων καταστημάτων, καθώς και τους επαγγελματίες του κλάδου εστίασης και αναψυχής να μην λείπουν τα τοπικά προιόντα από τα μαγαζιά τους ” τόνισε προς τον Πρόεδρο τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους της επιχείρησης ο κ. Αλεξάκος.