07/10/2016
image_print

melissokomikiΤην “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ” επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σωτ. Μπακαλάκου, τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας κ. Κων. Ψημμένο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Ιωαν, Σβάρνα.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες, τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

Η “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ” ιδρύθηκε από τον κ. Ντούλια Κων/νο το 1987 ως ατομική επιχείρηση εμπορίας ειδών και προϊόντων μελισσοκομίας με παράλληλη δραστηριοποίηση στην συσκευασία φυσικού μελιού και την παραγωγή κεριών από φυσικό κερί μελισσών, με εκθετήριο κατάστημα πώλησης στη Δημοτική Αγορά. Από την ίδρυση της επιχείρησης, ο κ. Ντούλιας γνώστης του αντικειμένου, καθώς και ο ίδιος παραγωγός, φρόντισε με συνεχή βελτίωση και εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων παραγωγής και συσκευασίας να κάνει το τοπικό μέλι προσιτό στο ευρύτερο θεσσαλικό κοινό , φέρνοντας το αγνό και φυσικό όπως παράγεται από τις μέλισσες από την κυψέλη στο σπίτι.

Η επιχείρηση σύντομα πρόσθεσε στις δραστηριότητές της, την παρασκευή και πώληση ειδών από φυσικό κερί γνωρίζοντας μεγάλη εμπορική επιτυχία πανελλαδικά.

Σήμερα η επιχείρηση διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο 350 τ.μ. στο Λουτρό Καρδίτσας, όπου στεγάζεται η παραγωγική μονάδα με τις εξής δραστηριότητες:

Παράλληλα λειτουργεί και το αρχικό της κατάστημα στο κέντρο της πόλης της Καρδίτσας ως σημείο πώλησης των μελισσοκομικών της προϊόντων , σε μια πορεία συνεχώς ανοδική, όπου η εδραίωση της επιχείρηση δεν εστιάζεται μόνο στην τοπική περιοχή της Καρδίτσας, αλλά επεκτείνεται δραστικά στην περιφέρεια της Θεσσαλίας και όλη την Ελλάδα.

Με συμμετοχή στα επενδυτικά προγράμματα LEADER και ΟΠΑΑΧ, η “ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ ΕΛΛΑΣ” έχει πιστοποιηθεί με ISO 22000, διαθέτοντας όλο τον κατάλληλο εξοπλισμό για την συσκευασία και τυποποίηση του μελιού και των υπολοίπων προϊόντων με βάση το μέλι , συνεχίζει να προσφέρει προϊόντα ποιοτικά και ασφαλή, επιλέγοντας πρώτες ύλες με αυστηρά κριτήρια ποιότητας, ελέγχοντας τα οργανοληπτικά και εργαστηριακά στο εργαστήριο ποιοτικού ελέγχου της επιχείρησης, ώστε να πληρούν απολύτως τις προδιαγραφές του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κώδικα Τροφίμων και Ποτών.

Συνεργάζεται με το τμήμα μελισσοκομίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και το ΤΕΙ Τεχνολογίας τροφίμων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, σε θέματα ενημέρωσης και έχει ενεργό συμμετοχή σε καινοτόμες έρευνες εφαρμογής των προϊόντων μέλισσας

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Ντούλια για την πορεία της επιχείρησής τους και υπογράμμισε οτι η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να συμβάλει στο μέτρο των δυνατοτήτων της στην μεγαλύτερη διείσδυση των τοπικών προϊόντων στα μεγάλα και μικρότερα σημεία πώλησης και την καλλιέργεια τοπικής καταναλωτικής συνείδησης, αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.