Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας στην Αντιπεριφέρεια

04/11/2014
image_print

Συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκο και τον  θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Απασχόλησης & Εμπορίου κ. Ορ. Ψαχούλα για θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Με τον Αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας κ. Βασ. Τσιάκο και τον  Αντιπεριφερειάρχη Απασχόλησης & Εμπορίου κ. Ορ. Ψαχούλα συναντήθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φωτ. Αλεξάκος, προκειμένου να συζητήσουν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκε η συναντίληψη μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης και ο κοινός στόχος που είναι η μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσω της συμπληρωματικότητας.

Ειδικότερα, συζητήθηκαν θέματα της λαϊκής αγοράς, όπως η χορήγηση, ανανένωση και μεταβίβαση αδειών πωλητών, ο καθορισμός των χώρων, η καθαριότητα κ.α.

Με δεδομένο οτι οι παραπάνω αρμοδιότητες κατανέμονται τόσο στην Περιφερειακή Ενότητα, όσο και στο Δήμο, κοινή ήταν η εκτίμηση οτι απαιτείται να υπάρχει συνεχής και στενή συνεργασία των συναρμόδιων υπηρεσιών για την εύρυθμη λειτουργία της.

Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώθηκε η ανάγκη να υπάρξει ευρεία σύσκεψη  αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων σε επίπεδο Θεσσαλίας, για τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Συζητήθηκαν επίσης το θέμα της αποπεράτωσης του δρόμου Παλαιοζογλώπι – Ίταμος μήκους 12 χλμ, όπου εκκρεμεί η ασφαλτόστρωση τμήματος 1.500 μέτρων.

Η ολοκλήρωση του δρόμου θα διευκολύνει την πρόσβαση στο μουσείο και τον τάφο του Χαρίλαου Φλωράκη  και θα συνδέσει την περιοχή  με δύο σημαντικούς πόλους τουριστικού ενδιαφέροντος, την λίμνη Ν. Πλαστήρα και το Δασικό Χωριό “Δρυάδες”, γι' αυτό και συμφωνήθηκε να καταβληθεί κοινή προσπάθεια  της Περιφερειακής Ενότητας με το Δήμο. Με την ευκαιρία συζητήθηκε και η πορεία άλλων ημιτελών οδικών έργων εντός των ορίων του Δήμου, όπως ο Νότιος περιμετρικός δακτύλιος της πόλης και τα τμήματα Νεράϊδα- Τριφύλλα και Νεράϊδα- Μαυρομμάτα κ.α., καθώς και η κατασκευή κόμβου στο Ρούσσο που κρίνεται αναγκαία για την ασφαλή κίνηση των οχημάτων προς και από το Κέντρο Εκπαίδευσης Στρατονομίας.

Τέλος ένα ακόμα ζήτημα που συζητήθηκε στη συνάντηση ήταν η προγραμματική σύμβαση για την ανέγερση του έφιππου ανδριάντα του Γεωργίου Καραϊσκάκη, που θα τοποθετηθεί στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας και επαναβεβαιώθηκε η διάθεση της Περιφερειακής Ενότητας να καλύψει το τμήμα της δαπάνης που της αναλογεί.