Επίσκεψη του Δημάρχου Καρδίτσας σε εγκαταστάσεις του Οινοποιείου Καραμήτρου

29/03/2016
image_print

Τα βραβευμένα κρασιά του “Domaine Monsieur Nicolas” με “διαβατήριο” την ποιότητά τους κατακτούν τον κόσμο

Τις νέες αποθηκευτικές εγκαταστάσεις του οινοποιείου “DOMAINE MONSIEUR NICOLAS” του Γεωρ. Καραμήτρου στην θέση “Τζαφέρια” του Δήμου Καρδίτσας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών κα Σωτ. Μπακαλάκου, τον Αντιδήμαρχο Επιχειρηματικότητας κ. Κων. Ψημμένο και τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Γιαν. Σβάρνα.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής να ενημερωθεί από πρώτο χέρι για τα παραγόμενα είδη και τις δραστηριότητες, τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές των τοπικών μεταποιητικών επιχειρήσεων και παράλληλα να αναδείξει και να προβάλλει εντός και εκτός Καρδίτσας το αξιόλογο επιχειρηματικό δυναμικό της περιοχής μας.

Ο Γιώργος Καραμήτρος συνεχιστής για 4η γενιά της αμπελουργικής παράδοσης της οικογένειας Καραμήτρου, η οποία ξεκινάει από τα τέλη του 19ου αιώνα, ίδρυσε το 2000, ένα σύγχρονο, πλήρως καθετοποιημένο Οινοποιείο μέσα στη ζώνη Π.Ο.Π (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης) στο Μεσενικόλα του Δήμου Λίμνης Ν. Πλαστήρα, δυναμικότητας 400.000 φιαλών ετησίως.

Το Οινοποιείο διαθέτει 70 στρέμματα ιδιόκτητων αμπελώνων και συνεργάζεται με περίπου 100 αμπελοκαλλιεργητές της περιοχής. Ο τεχνολογικός εξοπλισμός επιλέχθηκε προσεκτικά και τηρεί όλες τις απαραίτητες, προδιαγραφές ενώ όλες οι δεξαμενές είναι ανοξείδωτες, με οινοποιητές ελεγχόμενης θερμοκρασίας ζύμωσης. To Οινοποιείο DOMAINE MONSIEUR NICOLAS είναι πιστοποιημένο με το Σύστημα Διαχείρισης Τροφίμων ISO 22000.

Τα πρώτα μπουκάλια ΜΕΣΕΝΙΚΟΛΑ ΟΠΑΠ «βγήκαν» στην αγορά το Φεβρουάριο του 2000 και από τότε μέχρι σήμερα, ο Γιώργος Καραμήτρος, δημιούργησε άλλες 9 ετικέτες: “Μέλισμα”, “Πολίχνης Οίνος” ερυθρός & λευκός, “Από Δυό Χωριά”, “Δυό Φεγγάρια”, “Η Κυρά της Λίμνης”, και “Moi, je m‘en fous!” λευκό, ροζέ & κόκκινο.

Τα κρασιά του οινοποιείου κατέκτησαν δεκάδες βραβεία ποιότητας σε εγχώριους και διεθνείς διαγωνισμούς Οίνου και μπορεί κανείς να τα βρεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ με “διαβατήριο” την διακεκριμένη ποιότητά τους, εξάγονται πλέον με αυξανόμενους ρυθμούς στην Αμερική, στην Κίνα, στην Αγγλία, στην Κύπρο , στο Βέλγιο, στον Καναδά & στη Γερμανία.

Στην Καρδίτσα πέρα από κάβες, εστιατόρια, bars, s/m και μικρότερους χώρους διάθεσης μπορεί κανείς να τα βρεί και στην κάβα της οικογένειας Καραμήτρου στην οδό Πλαστήρα 58.

Ο Δήμαρχος συνεχάρη τον κ. Γιώργο Καραμήτρο, αλλά και τον πατέρα του και “δάσκαλό” του στην αμπελουργία κ. Γιάννη Καραμήτρο για την επιτυχία του Οινοποιείου DOMAINE MONSIEUR NICOLAS να κάνει παγκοσμίως γνωστή την Καρδίτσα και τον Μεσενικόλα για τα κρασιά και τις τοπικές ποικιλίες, δημιουργώντας παράλληλα προοπτικές τοπικής ανάπτυξης. Μια επιτυχία που, όπως είπε, δεν ήρθε τυχαία, αλλά στηρίχθηκε στην εμπειρία, τη γνώση, την πρωτοπορία και την εξωστρέφεια, στοιχεία στα οποία θα πρέπει να στηριχθούν και άλλες τοπικές επιχειρήσεις για την ανάπτυξή τους.