Επισκέψεις του Δημάρχου Καρδίτσας σε Μακρυχώρι, Μυρίνη και Πρόδρομο

12/02/2021
image_print

Συναντήθηκε με τους προέδρους  και ενημερώθηκε για ζητήματα που αφορούν στις Τοπικές Κοινότητες

Επισκέψεις του Δημάρχου Καρδίτσας σε Μακρυχώρι, Μυρίνη και Πρόδρομο

Β. Τσιάκος: Σε συνεργασία με τους προέδρους και τα τοπικά συμβούλια κάνουμε έργο υπέρ των δημοτών μας

Τις Τοπικές Κοινότητες Μακρυχωρίου, Μυρίνης και Προδρόμου επισκέφτηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Β. Τσιάκος στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για ζητήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά. Ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τους προέδρους των χωριών και επισκέφτηκε σημεία που είτε γίνονται παρεμβάσεις είτε προγραμματίζεται να γίνουν. Ειδικότερα συναντήθηκε στο Μακρυχώρι με τον πρόεδρο Κων/νο Αργυρόπουλο, στη Μυρίνη με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Τζόλια και στον Πρόδρομο με τον πρόεδρο κ. Παναγιώτη Κωστόπουλο.

Οι πρόεδροι έθεσαν στον Δήμαρχο θέματα άμεσων αποκαταστάσεων από τις ζημιές που προκάλεσε ο «Ιανός», θέματα αγροτικής οδοποιίας και ασφαλτοστρώσεων, διευθετήσεων ρεμάτων και αποστραγγιστικών καναλιών αλλά και ζητήματα συντηρήσεων στις κεντρικές πλατείες των χωριών, σε παιδικές χαρές και γηπεδικές εγκαταστάσεις. Επίσης στη Μυρίνη ετέθη το ζήτημα της επίλυσης του προβλήματος της κυκλοφοριακής σηματοδότησης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος εξήγησε στους προέδρους και στους παριστάμενους κατοίκους ότι η Δημοτική Αρχή ετοιμάζει ένα αρκετά ενισχυμένο χρηματοδοτικό πακέτο μέσω της ΣΑΤΑ για να λυθούν χρόνια προβλήματα. Το ύψος της ΣΑΤΑ που θα διατεθεί συνολικά στις τοπικές κοινότητες θα ανέλθει στα 2 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο είναι πρωτοφανές για τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων. Ο δήμαρχος εξήγησε επίσης ότι με σωστή ιεράρχηση αυτά τα χρήματα, συνδυασμένα και με σειρά άλλων παρεμβάσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα αλλάξουν την εικόνα των χωριών. Πρόσθεσε επίσης ότι στο προσεχές διάστημα έχουν προγραμματιστεί έργα όπως η αγροτική οδοποιία που προβλέπει ασφαλτοστρώσεις, οι παιδικές χαρές που επίσης σε πολλά χωριά θα κατασκευαστούν από την αρχή, η ανακατασκευή των γηπέδων ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργολαβίες για την αποκατάσταση των επιπτώσεων του Ιανού. Δήμαρχος τέλος εξήγησε ότι εκτός των παραπάνω θα γίνουν, σε συνεργασία με το υπουργείο υποδομών παρεμβάσεις για αποκαταστάσεις μεγάλων έργων υποδομής, που έχουν υποστεί ζημίες εξ αιτίας της πλημμύρας.   Ο Δήμαρχος στο προσεχές διάστημα θα συνεχίσει τις επισκέψεις σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου.