Επιμένει η Μήδεια – Συνεχίζει να δίνει τη μάχη του αποχιονισμού ο Δήμος Καρδίτσας

15/02/2021
image_print

Απομακρύνεται το χιόνι με φορτηγά- διανοίξεις παντού-  Έμφαση στην προστασία ηλικιωμένων και ευπαθών κοινωνικών ομάδων – Τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης

Επιμένει η κακοκαιρία στην περιοχή μας καθώς παρά τις προβλέψεις των μετεωρολόγων ότι θα έχουμε ύφεση των φαινομένων από τις βραδινές ώρες της Κυριακής, η χιονόπτωση συνεχίζεται μέχρι και το πρωί της Δευτέρας (7 π.μ.). Η Δημοτική αρχή Καρδίτσας με όλο τον μηχανισμό συνεχίζει να δίνει τη μάχη του εκχιονισμού τόσο στην πόλη όσο και στα χωριά σε συνεργασία με τις κοινοτικές αρχές. Οι δρόμοι και οι πλατείες είναι παντού προσβάσιμες ενώ από το βράδυ της Κυριακής στήθηκε μια μεγάλη επιχείρηση να φορτωθεί σε φορτηγά και να απομακρυνθεί το χιόνι που είχε συγκεντρωθεί σε σωρούς σε διάφορα σημεία της πόλης, τόσο στο κέντρο όσο και σε όλους κρίσιμους οδικούς άξονες. Η επιχείρηση συνεχίστηκε όλο το βράδυ. Παράλληλα σήμερα από νωρίς το πρωί η δημοτική αρχή έχει προγραμματίσει συνεργεία εργατών να βρίσκονται σε διάφορα επίκαιρα σημεία της πόλης και να καθαρίζουν υπονόμους, διαβάσεις, πεζοδρόμια κλπ ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα. Η προσπάθεια για καθαρή και προσβάσιμη πόλη είναι σε πλήρη εξέλιξη. Όσοι δημότες αντιμετωπίζουν προβλήματα μπορούν να επικοινωνούν στις τηλεφωνικές γραμμές 2441350700 και 2441350710 και 2441350713.

Γραμμή βοήθειας για ηλικιωμένους, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες – μεταφορά για εμβολιασμούς ευπαθών ομάδων

Η δημοτική αρχή από την πρώτη στιγμή βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες ιδιαίτερα κάτω από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που βιώνουμε. Για το λόγο αυτό έχει θέσει σε συναγερμό τις δομές της πρόνοιας, το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο, το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι και κάθε άλλη δυνατότητα που έχει στη διάθεση της. Οι δημότες που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα κοινωνικού χαρακτήρα μπορούν να επικοινωνούν με τις κοινωνικές δομές  του Δήμου. Υπενθυμίζουμε Με απόφαση της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Μήδεια» λειτουργουν θερμαινόμενες αίθουσες για την προστασία πολιτών από το ψύχος και τη χιονόπτωση. Οι θερμαινόμενες αίθουσες βρίσκονται στο κεντρικό ΚΑΠΗ επί της οδού Νικηταρά. Επίσης θερμαινόμενη αίθουσα υπάρχει και στο ΚΑΠΗ επί της οδού Λαχανά. Να σημειωθεί ότι το ΚΑΠΗ επί της Νικηταρά θα παραμείνει ανοικτό όλο το 24ωρο. Σε κάθε περίπτωση στις αίθουσες που παραμενουν ανοικτές θα εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας από τον covid 19. Παρακαλούνται όσοι δημότες γνωρίζουν περιπτώσεις αστέγων ή ανθρώπων που χρήζουν βοήθειας και υπάρχει πιθανότητα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα από την κακοκαιρία να επικοινωνούν με την αρμόδια αντιδήμαρχο κοινωνικής πρόνοιας κ. Ουρανία Σούφλα στο τηλ. 6976777478. Επίσης άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και χρειαστούν οποιαδήποτε βοήθεια μπορούν να επικοινωνούν με το υπηρεσιακό στέλεχος της Πρόνοιας κ. Μαρία Τσιαλκούτη στο τηλ: 6931579725. Για όσους έχουν κλεισμένο ραντεβού για εμβολιασμό αυτές τις ημέρες και αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετακίνησης παρακαλούνται να επικοινωνούν με την κ. Τσιαλκούτη στο 6931579725 ώστε να προγραμματιστεί η μετακίνηση τους.

Κλειστά Δευτέρα και Τρίτη σχολεία και παιδικοί σταθμοί στο Δήμο Καρδίτσας

Με απόφαση της Δημοτικής αρχής τη Δευτέρα και την Τρίτη 15 και 16 Φεβρουαρίου τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε όλο το Δήμο Καρδίτσας λόγω των αντίξοων καιρικών συνθηκών θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι δημοτικοί παιδικοί και Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Επίσης κλειστοί θα παραμείνουν και οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί που είναι μέλη του Πανθεσσαλικού Συλλόγου βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων.