30/05/2013
image_print

Με μεγάλη συγκίνηση και σεβασμό, η κοινωνία της Καρδίτσας αποχαιρετά σήμερα τον Χρήστο Τέγο, έναν άξιο Δήμαρχο, που για δεκαετίες υπηρέτησε την πόλη, το Δήμο Καρδίτσας και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην οποία και αφιερώθηκε, με όραμα, συνέπεια, ήθος και αγωνιστικό πνεύμα.

Αποχαιρετά η οικογένειά του ένα πιστό σύντροφο και έναν στοργικό πατέρα

Αποχαιρετούμε όλοι μας έναν δικό μας άνθρωπο, ένα αυτοδιοικητικό παράγοντα, του οποίου η διαδρομή και η δράση σημάδεψε την πολιτική, κοινωνική,οικονομική και αυτοδιοικητική ζωή του τόπου μας.

Αποχαιρετούμε όλοι μας ένα φίλο, συνεργάτη, έναν καλό πολίτη που όσοι γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του έχουν να καταθέσουν μόνο θετικές μνήμες.

Είναι πράγματι ιδιαίτερα επώδυνο το χρέος που μας φέρνει σήμερα εδώ. Κανείς μας, ακόμα και μέχρι την τελευταία στιγμή, δεν ήθελε να πιστέψει οτι ο Χρήστος θα έχανε την μάχη για τη ζωή που έδινε όλο αυτό το διάστημα μένοντας όρθιος στις επάλξεις μέχρι το τέλος.

Ίσως γιατί όλη του η ζωή, ήταν γεμάτη από αγώνες και μάχες: Για ιδανικά, αξίες, αρχές και για την πρόοδο του τόπου μας.

Αξίες που οφείλουμε να σεβόμαστε και να υπηρετούμε όλοι.

Ο Χρήστος Τέγος γεννήθηκε την 1η Αυγούστου του 1953 στην Καρδίτσα, όπου τελείωσε τις υποχρεωτικές του σπουδές και το 1971 πέτυχε στο Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Αθήνας απ' όπου απεφοίτησε ως καθηγητής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπηρέτησε σε γυμνάσιο της Λειβαδιάς, διετέλεσε Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βοιωτίας και στη συνέχεια υπηρέτησε σε σχολεία της Καρδίτσας.

Από τα νεανικά του χρόνια εντάχθηκε στο Κ.Κ.Ε. και ανέπτυξε σημαντική συνδικαλιστική δράση. Αγωνιστής του εκπαιδευτικού και γενικότερα του λαϊκού κινήματος και άριστος γνώστης των θεμάτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία τον κέρδισε από νεαρή ηλικία.

Το 1982 εκλέγεται για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καρδίτσας. Τη διετία 1995-1996 διατελεί Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Την πρώτη φορά που συμμετείχε στις εκλογές ως υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της “Ριζοσπαστικής Κίνησης για την Καρδίτσα” έλαβε περισσότερο από 28% των ψήφων.

Το 1998 κερδίζει τις εκλογές με τον συνδυασμό “ΝΕΑ ΚΑΡΔΊΤΣΑ” του οποίου ηγείτο και εκλέγεται Δήμαρχος Καρδίτσας. Το ίδιο επανέλαβε και στην επόμενη εκλογική διαδικασία το 2002. Έτσι συμπλήρωσε 8 χρόνια ως Δήμαρχος Καρδίτσας (1999-2006)  σφραγίζοντας με το έργο του τη σημερινή της φυσιογνωμία.

Το 2006 διετέλεσε επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας, ενώ το 2010 επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης με το συνδυασμό “ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ”.

Επί χρόνια επίσης συμμετείχε ενεργά και στα συλλογικά  όργανα της Αυτοδιοίκησης σε επίπεδο Νομού, σε επίπεδο Περιφέρειας, σε επίπεδο χώρας

Ο Χρήστος Τέγος ήταν ένας άνθρωπος με ισχυρή την αίσθηση του καθήκοντος, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής.

Αυτό που εντυπωσίαζε  ήταν η μαχητικότητά του, το σθένος του, και η πίστη του σε όσα πρέσβευε. Η ευθύτητα, η αφοπλιστική ειλικρίνεια και το θάρρος του, κέρδιζαν το σεβασμό φίλων και αντιπάλων.

Σε οποιαδήποτε θέση κι αν βρέθηκε, δεν σταμάτησε ποτέ ν' αγωνίζεται για να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση συμπαραστάτης και συμμέτοχος στους αγώνες για την προστασία και την ανάπτυξη των κοινωνικών, οικονομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.

 Για όσους υπηρετούμε την Αυτοδιοίκηση, ο Χρήστος αφήνει μια μεγάλη παρακαταθήκη και θα αποτελεί συνεχή πηγή έμπνευσης.

Εκ μέρους των αιρετών και των εργαζομένων του Δήμου Καρδίτσας και των αιρετών της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων της Θεσσαλίας…καλό σου ταξίδι Χρήστο…..