10/12/2015
image_print

Πλούσιο το πρόγραμμα των φετινών εορταστικών εκδηλώσεων

Η δημιουργία θεματικού πάρκου, εντός του άλσους του Παυσιλύπου με ξύλινα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν δραστηριότητες εκπαιδευτικού και διαδραστικού χαρακτήρα και ένας μεγάλος αριθμός συναυλιών και δρώμενων χαρακτηρίζουν το φετινό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας με τη συμμετοχή τοπικών φορέων και την στήριξη μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.

Ειδικότερα το ένα από τα ξύλινα σπιτάκια θα είναι το “Σπίτι του Αη Βασίλη”– εντός του αναψυκτηρίου θα διαμορφωθεί και “το Ταχυδρομείο του Αη Βασίλη” που θα δέχεται τα γράμματα των παιδιών – στο δεύτερο θα λειτουργεί το “Εργαστήριο πηλού”, το τρίτο θα είναι το “Σπιτάκι των δραστηριοτήτων” όπου θα λαμβάνουν χώρα διάφορες δραστηριότητες και στο τέταρτο με ονομασία “ Γνωρίζοντας την πόλη και το Νομό” θα προβάλλεται με τη βοήθεια της ΛΕΦΚΚ η περιοχή μας, καθώς και η δράση τοπικών φορέων και των ανώτατων εκαπιδευτικών ιδρυμάτων της πόλης, ενώ θα λειτουργεί τις περισσότερες ημέρες και εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την υποστήριξη του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας.

Στο χώρο θα υπάρχει εξέδρα για μουσικές και άλλες εκδηλώσεις, κιόσκι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, ενώ θα υπάρχουν και δύο ξύλινα σπιτάκια που θα πωλούν διαφορά ζαχαρώδη και ξηρούς καρπούς.

Η επίσημη έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου και ώρα 7.00 μ.μ. στο χώρο του θεματικού πάρκου, ενώ “προέρτια εκδήλωση” θα είναι η “Ποδηλατάδα του Αη Βασίλη” που θα ξεκινήσει μισή ώρα νωρίτερα (στις 6.00 μ.μ. ) από το Σιδηροδρομικό Σταθμό με τελικό προορισμό το Παυσίλυπο.

Για την παρουσίαση του προγράμματος των εκδηλώσεων δόθηκε την Τετάρτη 9/12 συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο με τη συμμετοχή του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου, του Αντιδημάρχου κ. Κων. Ψημμένου, του Προέδρου του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Ηλ. Αντωνίου και του Προέδρου του Συλλόγου Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας κ. Ιωαν. Κουφόπουλου.

Ο κ. Αλεξάκος τόνισε σχετικά: “Οι ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι για όλους μας, μικρούς και μεγάλους, η ωραιότερη περίοδος κάθε χρόνου. Παρά την εξαιρετικά δύσκολη για όλους μας συγκυρία, καταβάλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια, με πολύ δουλειά και χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά το Δήμο, ώστε η Καρδίτσα τα φετινά Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, να έχει έντονο εορταστικό χρώμα.
Πιστεύοντας οτι το άλσος του Παυσιλύπου είναι το συγκριτικό πλεονέκτημα της πόλης μας, πόλος έλξης για μικρούς και μεγάλους και ένα φυσικό “σκηνικό” για να αναπτυχθούν εορταστικές δράσεις, προχωρήσαμε φέτος στο στήσιμο, εντός του άλσους, ενός μικρού "χριστουγεννιάτικου θεματικού πάρκου" με ξύλινα σπιτάκια, όπου θα αναπτύσσονται καθημερινά δραστηριοτήτες εκπαιδευτικού και διαδραστικού χαρακτήρα.
Παράλληλα στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθούν συναυλίες και δρώμενα από μουσικά σχήματα και πολιτιστικούς φορείς της περιοχής μας που για μία ακόμα φορά ανταποκρίθηκαν με προθυμία στο κάλεσμά μας να συμβάλουν στην προσπάθειά μας να προσδώσουμε σε αυτή την περίοδο έναν ιδιαίτερα εορταστικό χαρακτήρα, να κάνουμε την Καρδίτσα ελκυστικότερη για τους δημότες και τους επισκέπτες.
Πιστεύουμε οτι η εορταστική ατμόσφαιρα που θα ενισχυθεί και με την ολοκλήρωση του στολισμού και με τα παιχνίδια για τα παιδιά στις κεντρικές πλατείες εκτός των άλλων, θα συμβάλει και στην τόνωση της εμπορικής κίνησης στην τοπική αγορά, κάτι που το έχει ανάγκη ο εμπορικός και επιχειρηματικός κόσμος της πόλης.
Θέλω να ευχαριστήσω την Οργανωτική Επιτροπή, τους φορείς, τους εθελοντές και τους μικρούς και μεγάλους χορηγούς των εκδηλώσεων και να καλέσω όλους τους δημότες να συμμετέχουν σ' αυτές, αρχής γενομένης από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου με την εορταστική ποδηλατάδα που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα από το Σιδηροδρομικό Σταθμό και θα καταλήξει στο άλσος του Παυσιλύπου, όπου στις 7.00 μ.μ. θα γίνει η επίσημη έναρξη.”

Ο κ. Ψημμένος τόνισε: “Όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος από φέτος γίνεται το πρώτο βήμα να αποτελέσει το άλσος του Παυσιλύπου το χώρο ενός θεματικού πάρκου που θα είναι το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη προσελκύοντας όχι μόνο τους Καρδιστιώτες, αλλά και ξένους επισκέπτες.Ένα θεματικό πάρκο, το οποίο κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να εμπλουτίζουμε και να αναβαθμίζουμε.
Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των εκδηλώσεων, τον κ. Κώστα Φωτάκη, τον κ. Αντώνη Παπαδάκο, την κ. Λένα Λάππα, την κ. Αργ. Πιοτογιαννάκη και την κ. Αλίκη Φώτου που εργάστηκαν με πολύ ζήλο και αφοσίωση για το στήσιμο αυτού του πάρκου, την Τεχνική Υπηρεσία και τις Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου καθώς και τους εθελοντές και τις εθελόντριες που βοήθησαν σε όλες τις απαιτούμενες εργασίες.
Να ευχαριστήσω επίσης τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Ν. Καρδίτσας που συμμετέχουν ενεργά με δραστηριότητες στο φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων καθώς και το δημόσιο ΙΕΚ που με την υποστήριξη του Hondos Center θα πραγματοποιούν δράση ζωγραφικής προσώπου.
Θερμές ευχαριστίες και προς τις επιχειρήσεις ΤΕΡΝΑ, ΕΠΑ Θεσσαλίας, SM Μασούτης, Οινοποιείο – Κάβα Καραμήτρος, το Υπεραστικό ΚΤΕΛ και τη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας που με τις χορηγίες τους διευκόλυναν την προσπάθειά μας.
Τέλος και πάνω απ' όλα θέλω να εξάρω την συγκινητική πραγματικά συνδρομή των τοπικών επιχειρήσεων που παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε είναι δίπλα μας σ' αυτή την προσπάθεια και στηρίζουν το όλο εγχείρημα.”

Ο κ. Ηλ. Αντωνίου ευχαρίστησε το Δήμο για την συνεργασία και την προσπάθεια να δημιουργηθεί εορταστικό κλίμα στην πόλη, μια προσπάθεια που στηρίζει ο Εμπορικός Σύλλογος συμμετέχοντας στις “Γιορτές των δρόμων”, ενώ με την ευκαρία ζήτησε να ενισχυθεί ο στολισμός και σε άλλους κεντρικούς δρόμους και να δοθεί έμφαση στην πάταξη του παρεμπορίου που την περίοδο των εορτών πάντα “ανθεί”.

Ο κ. Ιωαν Κουφόπουλος τέλος κάλεσε τους συμπολίτες και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά να επισκεφθούν το Εργαστήριο Ζαχαροπλαστικής που θα λειτουργεί για μεγάλο διάστημα στα χώρο του πάρκου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου.

Ώρα 12:00μ – 2:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Χριστουγεννιάτικα ηλεκτρονικά παιχνίδια από το Κ.Δ.Α.Π. Αρτεσιανού του Δήμου Καρδίτσας.

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου.

Ώρα 10:00πμ – 9:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Face-painting για τους μικρούς μας φίλους με την Αντιγόνη Κρικέλη

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου.

'Ωρα 9:00 μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Μουσική βραδιά με τον Αλέξανδρο Μπαρμπούτη

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

 Ώρα 5:30 μμ – 7:30μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Κουκλοθέατρο « Τα Χριστούγεννα των παπουτσιών» με την Αλεξάνδρα Τέα και την Άννα Σταυραντώνη.

Ώρα 9:00 μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Μουσικά μονοπάτια με τους «Ταξιδιώτες», Βασίλη Κωστούλα & Ηλία Καραμέτο.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

Ωρα 9:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Μουσική βραδιά με το συγκρότημα «Μουσικές αποδράσεις», Ντίνα Εγγλέζου, Σπύρος Βαϊόπουλος, Γιώργος Πρασσάς, Χρήστος Δούμας.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

Ώρα 6:30μμ – 8:30μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Χριστουγεννιάτικη γιορτή από τον Παιδικό Σταθμό «Παιδικός κήπος» της Χαράς Μαρρά.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Ώρα 5:00μμ – 7:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Χριστουγεννιάτικες χειροτεχνίες με την Αλεξάνδρα Τέα.

Ώρα 9:00μμ – 11:30μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Εντεχνολαϊκή βραδιά με την Βένια Ανδρεοπούλου, Παντελή Μπουγιουκμάνο & Χρήστο Κρομμύδα.

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Ώρα 12:00μ – 2:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Κ.Δ.Α.Π. Καρδιτσομάγουλας.

Ώρα 7:30μμ – 9:30μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Χριστουγεννιάτικη συναυλία από το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας.

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Ώρα 5:00μμ – 8:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Καλλιτεχνικές δημιουργίες για παιδιά από την ομάδα του “Πολύτεχνου” Κατασκευή χριστουγεννιάτικης κάρτας, face painting, ζωγραφική. Μία συνάντηση παιχνιδιού και χρήσιμων τεχνικών.

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Ώρα 9:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Λαϊκορεμπέτικη βραδιά με τους Άρη Φαλιάγκα, Ρίτσα Πέτσα, Άγγελο Παλαπέλα και Ναπολέων Μουλιάκο.

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Ώρα 7:30μμ.- 9:30μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Χριστουγεννιάτικες μελωδίες απ΄ όλον τον κόσμο με το Πολυφωνικό Ωδείο Καρδίτσας.

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

Ώρα 10:30πμ – 12:30μ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από τον Β΄ Παιδικό Σταθμό του Δήμου Καρδίτσας.

Ώρα 5:00μμ – 7:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση « Ο χιονάνθρωπος που ήθελε να γίνει Αι Βασίλης» από το ΚΔΑΠ Αρτεσιανού και η χορωδία τους με μοντέρνα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα.

Ώρα 9:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Παραδοσιακά έντεχνα με τους: Ηλία Καραμέτο, Φραγκίσκος Καραμέτο, Κώστα Κατσόγιαννο και Πόπη Σφήνα.

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου

Ώρα.5:00μμ – 8:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Face Painting με την Avon και την Έλενα Βλάχου.

Ώρα 9:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Πάρτυ δεκαετιών '70, '80, '90 Μουσικές των δεκαετιών που πέρασαν και μας μάγεψαν, με τον DJ Σάκης 219

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

 Ώρα 12:00μ. – 4:00μμ Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Παρουσίαση του βιβλίου της Σοφίας Κωτσιαλή με τίτλο «Γκιγιό το παραπονιάρικο σκαντζοχοιράκι».

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου

Ώρα 5:00μ. – 7:00μμ Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Face Painting με την Avon και την Έλενα Βλάχου.

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου

Ώρα 9:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Μουσική βραδιά με τους “Local Alarm”με τους: Ηλία Παλαπέλα, Ανδρόνικο Τρούκη, Χαρά Σακκελλαροπούλου, Έλενα Τσιγάρα και Γιώργο Γιώτα.

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου

Ώρα 9:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Μουσικές διαδρομές με τους Μύρια Κοτρώτσιου, Θάνο Κατσάρα, Γιώργο Ζιάκανο και Κων/νο Κοτρώτσιο.

Κυριακή 3 Ιανουαρίου

 Ώρα 9:00μμ. Αναψυκτήριο Παυσιλύπου Μουσική jazz με τους “Vin Doux” Αναστασία Σπύρου & Βαγγέλη Παπαβασιλείου.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΥΠΑΙΘΡΙΕΣ ΣΤΟ ΑΛΣΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΣΙΛΥΠΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

 Ώρα 11:00πμ.- 12μ. Χορωδία Αρίων Καρδίτσας

 Ώρα 12:00πμ.- 1:00μμ. Χορωδία ΚΑΠΗ Καρδίτσας

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

 Ώρα 10:00πμ.- 11:30πμ. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα στο κέντρο της πόλης με μουσικά σχήματα από το Μουσικό Σχολείο και το Πολυφωνικό Ωδείο Καρδίτσας.

 Ώρα 11:30πμ.- 12:30μ. κεντρικός πεζόδρομος πόλης Καρδίτσας. Street dance.

 Ώρα 12:30μ.- 2:30μμ. Άλσος Παυσιλύπου Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από το Μουσικό Σχολείο

 Ώρα 7:00μμ.- 8:00μμ. Άλσος Παυσιλύπου Μουσικό εφηβικό σύνολο του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας με έντεχνα ελληνικά και ξένα τραγούδια.

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

Ώρα 11:00πμ.- 1:00μμ. Κεντρική πλατεία Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού,1ο σύστημα Προσκόπων. Αφετηρία Κεντρική πλατεία Καρδίτσας.

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου

Ώρα 11:00πμ.- 1:00μμ. Είσοδος Παυσιλύπου Πάμε βόλτα με τα άλογα. Ιππικός Σύλλογος Καρδίτσας «Νικόλαος Πλαστήρας».

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

Ώρα 11:00πμ – 12:00πμ. Παιδική χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας – Κων. Ευθυμιάδη, με παραδοσιακά κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια

Ώρα 7:00μμ – 8:30μμ. Άλσος Παυσιλύπου Συναυλία με τον Μανώλη Στεργιόπουλο και την ορχήστρα του.

Ώρα 8:30μμ – 9:30μμ. Άλσος Παυσιλύπου Συναυλία με το ρόκ συγκρότημα «Σκιές», με Ηλία Καραμέτο, Φραγκίσκο Καραμέτο, Σταύρος Ράγια, Σωτήρη Τζαβέλα και Ανδρόνικο Τρούκη.

Tετάρτη 30 Δεκεμβρίου

Ώρα 6:00μμ – 7:30μμ. Άλσος Παυσιλύπου Έντεχνη ρόκ μουσική με τον Γιώργο Κουτή και την Έλενα Σδόγκου.

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

Ώρα 9:00πμ.- 1:00μμ. Κεντρικοί δρόμοι και πλατείες της πόλης μας. Χριστουγεννιάτικα κάλαντα με την Δημοτική Φιλαρμονική του Δήμου Καρδίτσας.

Ώρα 6:30μμ.- 7:30μμ. Σιδηροδρομικός Σταθμός Υποδοχή της αμαξοστοιχίας 591 Μια πρωτότυπη υποδοχή των επιβατών στην αποβάθρα του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης μας, με μουσική, χορό, φώτα και ευχές από την σύγχρονη ομάδα χορού «από . χορό»

Κυριακή 3 Ιανουαρίου

Ώρα 7:00μμ.- 8:00μμ. Άλσος Παυσιλύπου Ρόκ μουσική με το συγκρότημα «Στ΄άρματα», με τον Γιώργο Παπαδόπουλο.

Τρίτη 5 Ιανουαρίου

Ώρα 12:00μ.- 1:00μμ. Τα «Ρογκάτσια» ανταμώνουνε με πολύ κέφι και χορό αποχαιρετώντας τις φετινές γιορτές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 22:00 «Επιστημονικές αλχημείες» Ομάδα προβολής Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Καρδίτσας

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 22:00 «Επιστημονικές αλχημείες» Ομάδα προβολής Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Καρδίτσας

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

09:00 – 14:00 «Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα στον κόσμο» ΔΟΠΑΚ – Παιδικές βιβλιοθήκες

17:00 – 22:00 «Το δέντρο των Χριστουγέννων» Αλίκη Φώτου γραφίστας

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

09:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

09:00 – 14:00 «Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα στον κόσμο» ΔΟΠΑΚ – Παιδικές βιβλιοθήκες

17:00 – 22:00 «Η χλωρίδα και πανίδα του τόπου μας» Τμήμα Δασοπονίας & Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος.

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

09:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

09:00 – 14:00 «Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα στον κόσμο» ΔΟΠΑΚ – Παιδικές βιβλιοθήκες

17:00 – 22:00 «Φτιάξε το παραμύθι σου» Αργυρώ Πιοτογιαννάκη εμψυχώτρια

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

09:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

09:00 – 14:00 «Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα στον κόσμο» ΔΟΠΑΚ – Παιδικές βιβλιοθήκες

17:00 – 22:00 Παιχνιδότοπος της Plan Toys

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

09:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσα

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

09:00 – 14:00 «Χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα στον κόσμο» ΔΟΠΑΚ – Παιδικές βιβλιοθήκες

17:00 – 22:00 «Κατασκευάζοντας ξύλινες φωλιές πουλιών» Τμήμα Σχεδιασμού – Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

09:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 16:30 Εργαστήρι χαρτοκοπτικής Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Πυξίδα»

17:00 – 22:00 «Κατασκευάζοντας ξύλινες φωλιές πουλιών» Τμήμα Σχεδιασμού – Τεχνολογίας Ξύλου & Επίπλου

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 22:00 «Γίνε πρόσκοπος για μια ημέρα» 1ο Σύστημα Προσκόπων Καρδίτσας

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

09:00 – 14:00 «Παραδοσιακές πίτες, κουλουράκια και γλυκά» ΚΑΠΗ Καρδίτσας

17:00- 22:00 «Κατασκευή ημερολογίων νέου έτους» 1ο – 3ο ΚΔΑΠ Καρδίτσας

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

Χριστουγεννιάτικο bazzar του Συλλόγου Γονέων – παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα»

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

09:00 – 14:00 «Χρωματίζοντας τη μαγική συνταγή» Κανελλάκου Κατερίνα ζωγράφος Κουκουζέλη Ευτυχία ζωγράφος

17:00 – 19:00 «Κατασκευή ημερολογίων νέου έτους» 1ο – 3ο ΚΔΑΠ Καρδίτσας

19:00 – 22:00 Παιχνιδότοπος της Plan Toys

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

Χριστουγεννιάτικο bazzar του Συλλόγου Γονέων – παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια «Φλόγα»

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

09:00 – 14:00 Ζωγραφική προσώπου Εργαστήρια Τέχνης & Πολιτισμού Καρδίτσας «Πολύτεχνο»

17:00- 19:00 Αφήγηση παραμυθιών Τέχνης Παίδευσις Θεατρικό Εργαστήρι Καρδίτσας

19:00- 22:00 Παιχνιδότοπος της Plan Toys

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

09:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 14:00 «Κουκλο-παιχνιδίσματα» τμήμα Βρεφονηπιοκόμων ΙΕΚ Καρδίτσας

14:00 – 17:00 Παιχνιδότοπος της Plan Toys

17:00 – 19:00 Αφήγηση παραμυθιών Τέχνης Παίδευσις Θεατρικό Εργαστήρι Καρδίτσας

19:00 – 22:00 «Η συνταγή των Χριστουγέννων» Αλίκη Φώτου γραφίστας

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

09:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 14:00 «Κίνηση & μεταμορφώσεις» Θεατρικό παιχνίδι

14:00 – 17:00 «Με το φως του αστεριού σου» εορταστικές δημιουργίες

17:00 – 22:00 «στις αράδες των παραμυθιών» Αργυρώ Πιοτογιαννάκη εμψυχώτρια

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 14:00 «Σινεμά, τα καλικαντζαράκια» Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας

14:00 – 17:00 Παιχνιδότοπος της Plan Toys

17:00 – 22:00 Σινεμά, τα καλικαντζαράκια» Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 22:00 «Ανοίγοντας τα δώρα» παιχνίδια με σύμμαχο τη μνήμη Ιωάννα Χαβρουζά εμψυχώτρια

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 22:00 «Στίλβη» η μπύρα της Καρδίτσας

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 22:00 «Το δέντρο των ευχών» Αλίκη Φώτου γραφίστας

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 15:00 «Γέφυρα αγάπης» του συλλόγου «Φλόγα»

15:00 – 22:00 «Ποδήλατο, τρόπος ζωής στην Καρδίτσα» Μιχάλης Ταμανάκιας πρωταθλητής Ελλάδος – Βαλκανιονίκης

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 14:00 Κατασκευή Πρωτοχρονιάτικης κάρτας Εργαστήρια Τέχνης & Πολιτισμού Καρδίτσας «Πολύτεχνο»

14:00 – 22:00 Εργαστήρι χαρτοκοπτικής Κέντρο Ειδικής Αγωγής «Πυξίδα»

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 22:00 «Ο κόσμος υπό κλίμακα» Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 22:00 «Ταξίδι στις κορυφές των Αγράφων» Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας

«Το σπιτάκι της» της πόλης και του Νομού

10:00 – 22:00 «Ο κόσμος υπό κλίμακα» Λέσχη Μοντελιστών Καρδίτσας

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 17:30 «Τα παιδιά δημιουργούν» Αλίκη Φώτου γραφίστας

18:00 – 20:00 «Αγαπημένε μου Αη Βασίλη θα ήθελα…» Πολιτιστικό Εργαστήρι Καρδίτσας «Ρόδα»

20:00 – 22:00 Παιχνιδότοπος της Plan Toys

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 22:00 «Στίλβη» η μπύρα της Καρδίτσας

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 17:30 «Έκτακτη σύσκεψη παραμυθουργίας» α) Η Φίπη και η Αγαλία στον πλανήτη Μπλα Μλου β) Το δάσος των μαγεμένων παγωνιών Γεωργία Κούκνα – Δημακοπούλου

18:00 – 22:00 «Σινεμά, τα καλικαντζαράκια» Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 19:00 «Η πόλη μου» Λέσχη Φωτογραφίας Κινηματογράφου Καρδίτσας

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 13:00 παιχνιδότοπος της Plan Toys

13:00 – 17:00 «Τα παιδιά δημιουργούν» Αλίκη Φώτου γραφίστας

17:00 – 19:00 «ήχος & ρυθμός» Θεατρικό παιχνίδι

19:00 – 22:00 «στις αράδες των παραμυθιών» Αργυρώ Πιοτογιαννάκη εμψυχώτρια

«Το σπιτάκι της» της πόλης και του Νομού

10:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 22:00 Φιλανθρωπικό Bazaar Εικαστικός Όμιλος Καρδίτσας

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2016

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 12:00 Οι μικροί μας φίλοι αγιογραφούν Εργαστήρια Τέχνης & Πολιτισμού Καρδίτσας «Πολύτεχνο»

12:00 – 10:00 Indoor Education Αθηνά Σιδέρη, Βάσω Γούσια Καθηγ. Φυσικής Αγωγής MSc Φυσικής Δραστηριότητας & Αθλητ. αναψυχής

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

«Νοιώθουμε καλύτερα ανάμεσά σας» Bazaar προσφοράς στη «Φλόγα»

Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 -14:00 Διαδραστικά παιχνίδια Κατερίνα Σταθοπούλου Αργυρώ Πιοτογιαννάκη

14:00 -22:00 «Ελεύθεροι σχεδιασμοί» Αλίκη Φώτου γραφίστας

«Το σπιτάκι της» της πόλης και του Νομού

«Νοιώθουμε καλύτερα ανάμεσά σας» Bazaar προσφοράς στη «Φλόγα»

Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 14:00 «Σινεμά, τα καλικαντζαράκια» Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας

14:00 – 17:00 Παιχνιδότοπος της Plan Toys

17:00 – 22:00 «Σινεμά, τα καλικαντζαράκια» Κινηματογραφική Λέσχη Καρδίτσας

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 22:00 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Το σπίτι των δραστηριοτήτων

10:00 – 18:30 «Ανοίγοντας τα δώρα» παιχνίδια με σύμμαχο τη μνήμη Ιωάννα Χαβρουζά εμψυχώτρια

«Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού

10:00 – 18:30 «Εργαστήρι εορταστικών γλυκισμάτων» Σύλλογος Ζαχαροπλαστών Καρδίτσας

«Δώρο σ’ ένα φιλαράκι που δεν γνώρισα»

Το σπιτάκι της προσφοράς προς όλα τα παιδιά της περιοχής μας. Όλα τα σχολικά είδη είναι ευπρόσδεκτα καθημερινά στο σπιτάκι το οποίο θα βρίσκεται για όλες τις ημέρες λειτουργίας του θεματικού πάρκου.

«Ποδηλατάδα με τον Αϊ Βασίλη»

Την Κυριακή στις 18:30, ο Αϊ Βασίλης και η παρέα του με αφετηρία τον σταθμό του ΟΣΕ, ξεκινούν τη διαδρομή προς το άλσος Παυσιλύπου. Πάρε το ποδήλατο και τους φίλους σου και όλοι μαζί θα χαρούμε την πιο εορταστική διαδρομή της πόλης.

«Οι γιορτές των δρόμων» σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας

23 Δεκεμβρίου 2015: Aζά , Ηρ. Πολυτεχνείου, Κουμουνδούρου, πλ. Δικαστηρίων

28 Δεκεμβρίου 2015: Καραϊσκάκη, Υψηλάντου, πλ. Πλαστήρα

2 Ιανουαρίου 2016: Δημοτική αγορά, Κεντρικός πεζόδρομος

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 – επίσημη τελετή έναρξης

Στις 7 το απόγευμα, η αυλαία ανοίγει και επίσημα στο άλσος Παυσιλύπου.

Συμπολίτες αλλά και επισκέπτες κάθε ηλικίας, καλούνται να συμμετάσχουν και να απολαύσουν τις δραστηριότητες οι οποίες θα πραγματοποιηθούν για 26 ημέρες στο εξαιρετικής ομορφιάς φυσικού περιβάλλοντος στην καρδιά της πόλης της Καρδίτσας.

Tετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016 Επίσημη τελετή λήξης Ώρα 19:00

27 – 30 Δεκεμβρίου 2015 Έκθεση φωτογραφίας μελών της ΛΕΦΚΚ Τόπος: «Το σπιτάκι μας» της πόλης και του Νομού Ώρες: 10:00 – 22:00

Οργανωτική επιτροπή:

Εθελοντική ομάδα εργασίας:

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες που εθελοντικά αγκάλιασαν την πρώτη μας προσπάθεια. Η βοήθειά τους ήτανε καταλυτική. Πιστεύουμε ότι η παρέα μας θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο τους επόμενους μήνες, έτσι ώστε η επόμενη διοργάνωση να είναι ακόμη καλύτερη από την φετινή.

Θερμές ευχαριστίες στους: Εμπορικό Σύλλογο Καρδίτσας, Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, δ/ντές και εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων, χορηγούς, υποστηρικτές, εθελοντές.

Τέλος, ευχαριστούμε το δήμαρχο, τους αντιδημάρχους καθώς και το εργατικό προσωπικό του Δήμου Καρδίτσας για την καθοριστική συμβολή του στην πραγματοποίηση του 1ου θεματικού πάρκου στην πόλη της Καρδίτσας.