Ένταξη του κέντρου ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ

21/02/2014
image_print

ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΛΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΜΕΑ

Η ένταξη του έργου “Επέκταση Θεοδωρίδειου Κέντρου Υποστήριξης για Ανθρώπους με Αναπηρία ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ” στο ΕΣΠΑ αποτελεί μια πολύ θετική εξέλιξη, καθώς έρχεται να ικανοποιήσει ένα πάγιο αίτημα των ατόμων με αναπηρίες και των οικογενειών τους, για τους οποίους η δημιουργία ενός τέτοιου κέντρου που θα πλαισίωνε την δράση του Θεοδωρίδειου Κέντρου Ορίζοντες αποτελούσε αναγκαιότητα.

Μια αναγκαιότητα που ως Δημοτική Αρχή συμμεριστήκαμε από την πρώτη στιγμή, θέτοντας την υλοποίησή του στις βασικές μας προτεραιότητες και εργαστήκαμε συστηματικά και μεθοδικά για να “ωριμάσουμε” το έργο, ώστε να μπορέσουμε να το εντάξουμε σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.

Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη κ. Κων. Αγοραστό για την ιδιαίτερη ευαισθησία, με την οποία αντιμετώπισε το όλο ζήτημα, καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καρδίτσας και της Περιφέρειας που συνεργάστηκαν στενά για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που υπήρχαν, να εξασφαλίσουμε τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις και να φθάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα.

Να ευχαριστήσω επίσης το Νομαρχιακό Σωματείο ΑΜΕΑ, το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ, αλλά και την Εθνική Συνομοσπονδία ΑΜΕΑ για την συμπαράσταση.

Τέλος, ευχαριστώ ιδιαίτερα τους αδελφούς Βαρελά για τη δωρεά της μελέτης στην οποία  στηρίχθηκε το έργο που εντάσσουμε στο ΕΣΠΑ.

Η νέα δομή, το Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας ΑΜΕΑ που δρομολογούμε, με την ανέγερση του νέου σύγχρονου τριώροφου κτηρίου σε επέκταση του υπάρχοντος, το οποίο και αναβαθμίζουμε ενεργειακά, είναι αναμφισβήτητα ένα μεγάλο, ποιοτικό άλμα προς τα μπρος.

Χρειάζονται όμως και άλλες υποδομές, αλλά και δράσεις ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου, για να βελτιώσουμε την προσπελασιμότητα, τις συνθήκες εκπαίδευσης, επαγγελματικής κατάρτισης, πρόσβασης στην αγορά εργασίας, ψυχαγωγίας και γενικότερα την καθημερινότητα των ατόμων με αναπηρίες.

Θέλω να διαβεβαιώσω τα άτομα με αναπηρίες και τις οικογένειές τους, οτι θα συνεχίσουμε με τον ίδιο και μεγαλύτερο ζήλο την προσπάθεια  για να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής τους.”