Ενημέρωση για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου του Δήμου Καρδίτσας

20/03/2015
image_print

-Ποιοι είναι οι δικαιούχοι, ποια δικαιολογητικά απαιτούνται για την ένταξή τους και τα ωράρια λειτουργίας του

– Συνεργασία του Δημάρχου κ. Φωτ. Αλεξάκου με τους φορείς και εθελοντές που υποστηρίζουν το έργο του 

Επίσκεψη  στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο, δομή του Δήμου πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Καρδίτσας  κ. Φωτ. Αλεξάκος, όπου ενημερώθηκε για τη δράση του.

Παρόντες ήταν η Αντιδήμαρχος κ. Ελ. Αντωνίου και οι εκπρόσωποι του Ιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου, της Διεύθυνσης Κοινωνικών Πολιτικών και Δημόσιας Υγείας, του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών, του Ερυθρού Σταυρού και άλλοι εθελοντές, οι οποίοι υποστηρίζουν το έργο του.

Υπενθυμίζουμε στους συμπολίτες μας ότι το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο που ιδρύθηκε πριν από δύο περίπου χρόνια, συνεχίζει τη λειτουργία του και στεγάζεται στο Κεντρικό κτίριο του Κ.Α.Π.Η. (πάροδος Νικηταρά και Διάκου).

Ώρες και ημέρες λειτουργίας του Κοινωνικού Ιατρείου-Φαρμακείου είναι:

Κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 2441027175

Κριτήρια δικαιούχων για το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο

Δικαιούχοι

 1. Ο δικαιούχος θα πρέπει να είναι ανασφάλιστος ή ασφαλισμένος ο οποίος οφείλει στο ταμείο του.
 2. Ασφαλισμένος με χαμηλά εισοδήματα ο οποίος αδυνατεί να ανταποκριθεί στην κάλυψη της οικονομικής συμμετοχής που απαιτείται στην εκτέλεση της συνταγής.(Εγκρίνεται κατόπιν έρευνας Κοινωνικού Λειτουργού για ένα εξάμηνο).
 3. Άνεργοι.
 4. Εργαζόμενος χωρίς ασφαλιστική κάλυψη ή εώς ότου αποκτήσει ασφαλιστική ικανότητα.
 5. Μετανάστες με άδεια παραμονής.
 6. Άτομα με αναπηρία.
 7. Άστεγοι.
 8. Για τυχών περιστατικά που δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους αλλά για κάποιο εξατομικευμένο λόγο χρήζουν τη εξυπηρέτηση του κοινωνικού ιατρείου θα μπορούν να απευθύνονται αφού διερευνηθεί πρώτα από τον Κοινωνικό Λειτουργό. (Εγκρίνονται για ένα εξάμηνο)
 9. Επιπλέον οι Κοινωνικοί Λειτουργοί θα μπορούν να παραπέμπουν  στο Κοινωνικό Ιατρείο άτομα τα οποία μπορεί να κάνουν χρήση για μια ή δύο φορές όταν συντρέχουν ειδικοί λόγοι.

Εισοδήματα

Οι πηγές εισοδήματος και τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και των ατόμων με τους οποίους  συγκατοικεί και διατρέφεται πρέπει να αποδεικνύουν τις συνθήκες διαβίωσης κάτω του όριο της φτώχειας :

 1. Για ατομικό εισόδημα 7.200
 2. Για οικογενειακό εισόδημα με δύο μέλη 10.700
 3. Για οικογενειακό εισόδημα με τρία μέλη 11.520
 4. Για οικογενειακό εισόδημα με τέσσερα μέλη 14.400
 5. Για οικογενειακό εισόδημα με πέντε μέλη 17.280

Το οικογενειακό εισόδημα για πάνω από πέντε μέλη αυξάνεται κατά 2.880 για κάθε επιπλέον μέλος.

Σε περίπτωση άπορου ατόμου που έχει αναπηρία 67% και άνω προσαυξάνεται κατά 3.600. Σε περίπτωση άπορης οικογένειας, με ένα ή και περισσότερα μέλη που παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω το εισοδηματικό κριτήριο, προσαυξάνεται άπαξ κατά το ίδιο ποσό.

Δικαιολογητικά για ένταξη στο Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο

 1. Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο ή Άδεια παραμονής.
 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 3. Φωτοαντίγραφο πρόσφατου εκκαθαριστικού.
 4. Έντυπο Ε9
 5. Υπεύθυνη δήλωση
 6. Βιβλιάριο ασθενείας ληγμένο
 7. Α.Μ.Κ.Α.
 8. Κάρτα ανεργίας

Για την παραλαβή της αίτησης με τα επισυναπτόμενα δικαιολογητικά μπορείτε να προσέλθετε στα γραφεία της Δ/νσης Πρόνοιας (Πλαστήρα 62) κάθε Δευτέρα από τις 10.00π.μ. έως και στις 14.00μ.μ.

Επιπλέον ενημερώνουμε τους συμπολίτες του Νομού μας πως τα φάρμακα, τα οποία δεν χρησιμοποιούν και δεν έχουν λήξει, μπορούν να τα παραδίδουν: Στο Κ.Α.Π.Η., στα Φαρμακεία, στα Κέντρα Υγείας, στο γραφείου της Αντιδημάρχου στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς & στην Κοινωνική Υπηρεσία Νοσοκομείου.