Ενιαίος τύπος προστατευτικών διαχωριστικών για τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής

07/11/2014
image_print

Το προτεινόμενο σχέδιο της αρμόδιας υπηρεσίας του Δήμου παρουσιάστηκε από τη Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες στους καταστηματάρχες
κατά τη διάρκεια συνάντησης, όπου συζητήθηκαν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος

Τον ενιαίο τύπο πλαισίων για την οριοθέτηση και την προστασία των κοινοχρήστων χώρων που θα μπορούν να χρησιμοποιούν τα καταστήματα εστίασης και αναψυχής παρουσίασε στους καταστηματάρχες της πόλης η Δημοτική Αρχή και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7/11 στο Δημαρχείο.

Ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος επισήμανε προς τους καταστηματάρχες οτι με το προτεινόμενο καλαίσθητο σχέδιο παραπετάσματος, που επεξεργάστηκε η υπηρεσία του Δήμου, επιδιώκεται να μπει ένα τέλος στο φαινόμενο των αυθαίρετων και ακαλαίσθητων κατασκευών, αλλά και των αυθαίρετων καταλήψεων κοινοχρήστων χώρων.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει να αναμένουν να ολοκληρωθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες έγκρισης του τύπου του πλαισίου  και να προχωρήσουν στην τοποθέτησή του σε διάστημα ενός μηνός από την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Με την ευκαιρία ο Δήμαρχος επανέλαβε προς τους καταστηματάρχες οτι “τρέχει”ως τις 30/11 η ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δήμο, στην οποία θα πρέπει να ενταχθούν όσοι οφείλουν, ώστε να μπορούν να έχουν δημοτική ενημερότητα για να ανανεώνουν τις άδειες τραπεζοκαθισμάτων και μουσικής.

Κατέστησε μάλιστα σαφές οτι από την 1/12 θα ξεκινήσουν σαρωτικοί έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα του Δήμου, θα βεβαιωθούν παραβάσεις σε όλους ,όσοι δεν διαθέτουν άδεια για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, ενώ στον επανέλεγχο που θα ακολουθήσει άμεσα, θα αφαιρούνται τα τραπεζοκαθίσματα από όσα καταστήματα διαπιστωθεί οτι δεν έχουν άδειες.

Τέλος ο κ. Αλεξάκος ζήτησε τη συνεργασία των καταστηματαρχών εστίασης και αναψυχής στην προσπάθεια του Δήμου για μια καθαρότερη πόλη, με την τήρηση του κανονισμού καθαριότητας, ώστε να διευκολύνεται το έργο της υπηρεσίας, η οποία λειτουργεί με πολύ λιγότερο προσωπικό σε σχέση με παλαιότερα, αλλά και στην δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας στην πόλη με το στολισμό ή τη διοργάνωση εκδηλώσεων που θα πλαισιώσουν το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων του Δήμου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης οι  Αντιδήμαρχοι κ.κ. Απ. Καπράνας, Κ. Ψημμένος, Σωτ. Αντωνίου και Σωτ. Μπακαλάκου καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Ηλ. Αντωνίου.