Εκπαιδευτικές δραστηριότητες και προγράμματα στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας

20/09/2016
image_print

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού Καρδίτσας (Δ.Ο.Π.Α.Κ.) συνεχίζει και για την φετινή σχολική χρονιά την προσπάθειά της για μία πιο στενή και ενεργητική συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα. Έτσι και για το 2016 – 2017 προσφέρει δραστηριότητες και προγράμματα για το σχολικό κοινό. Συγκεκριμένα:

Όλες αυτές οι προτάσεις εφαρμόζονται σε κάθε τμήμα ξεχωριστά (ομάδες περίπου 15 – 20 ατόμων). Για κάθε σχολική επίσκεψη είναι απαραίτητη η προ-συνεννόηση με την Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ζητήσουν διευκρινήσεις κι επιπλέον πληροφορίες και φυσικά μπορούν να δουν το υλικό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται στις μόνιμες εκθέσεις και πραγματοποιούνται στους αντίστοιχους με αυτές χώρους. Η μόνιμη έκθεση αποτελείται από τρία τμήματα. Στο ισόγειο εκτίθεται μία ενότητα σύγχρονων ελλήνων ρεαλιστών καλλιτεχνών από την συλλογή Απόστολου Κάρκα. Στον πρώτο όροφο, στην αίθουσα Δημητρίου Γιολδάση δίνεται μία δειγματοληπτική εικόνα ολόκληρης της δημιουργικής πορείας του γνωστότερου καλλιτέχνη της πόλης, του Δ. Γιολδάση· μαζί προβάλλεται και μία ταινία, διάρκειας περίπου 30΄, στην οποία ο ίδιος ο καλλιτέχνης μιλάει για τη ζωή και το έργο του. Στην αίθουσα Γιώργου Βαλταδώρου, επίσης στον πρώτο όροφο, εκτίθενται έργα καρδιτιωτών καλλιτεχνών· πρόκειται για ζωγράφους διαφορετικών ηλικιών που δουλεύουν με διαφορετικούς τρόπους, υλικά και θεματολογικές προτιμήσεις και με μόνο κοινό στοιχείο την σχέση τους με την Καρδίτσα ως τόπο καταγωγής.

Για τις για τις περιοδικές εκθέσεις που θα παρουσιαστούν στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς, θα υπάρξει σε κάθε περίπτωση σχετική ενημέρωση. Προεξαγγελτικά ενημερώνουμε ότι από το τέλος Σεπτεμβρίου και για όλο τον Οκτώβριο θα παρουσιαστεί η έκθεση: Αϊβαλί του Soloup (έκθεση εικονογραφικού και τεκμηριωτικού υλικού του ομώνυμου κόμικ που αναφέρεται στην τραγική ιστορία της ομώνυμης πόλης των μικρασιατικών παραλίων και στο δράμα της προσφυγιάς) (προσεχώς θα υπάρξει εκτενέστερη σχετική ενημέρωση).

Τέλος να υπενθυμίσουμε ότι στην πινακοθήκη λειτουργεί εικαστική βιβλιοθήκη, η οποία είναι ανοιχτή στο κοινό που ενδιαφέρεται για βιβλία με εξειδικευμένο εικαστικό περιεχόμενο (βιβλία για την ιστορία, τη θεωρία και την κριτική της τέχνης, μονογραφίες καλλιτεχνών, κατάλογοι εικαστικών εκθέσεων κλπ).

 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Δ.Ο.Π.Α.Κ.)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

διεύθυνση αλληλογραφίας: τ.θ.: 60

διεύθυνση πινακοθήκης: Β. Τζέλλα και Βασιαρδάνη, 43100 – Καρδίτσα

τηλ.: 2441.0.79119 & 2441.0.79937

email: pinakothiki@dimosKarditsas.gov.gr

πληροφορίες: Μαρία Γιαννέλου                              

☞ ωράριο λειτουργίας της Δημοτικής Πινακοθήκης Καρδίτσας:

Τρίτη & Παρασκευή: 9π.μ. – 1μ.μ. & 5μ.μ. – 8μ.μ. (χειμερινό) ή 6μ.μ. – 9μ.μ. (θερινό)

Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8π.μ. – 2μ.μ.

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά