12/06/2020

Έκκληση της Δημοτικής Αρχής να τηρούνται από όλους τα μέτρα για τον κορωνοϊό

image_print

Κύριο μέλημα όλων θα πρέπει να είναι η διαφύλαξη της υγείας των πολιτών

Η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας για μια ακόμη φορά, απευθύνει έκκληση προς επαγγελματίες και καταναλωτές να τηρούν σε κάθε περίπτωση τα μέτρα προστασίας που έχουν θεσπιστεί από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας. Οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, Οικονομικών και Πρασίνου κ.κ. Σχορετσιανίτης και Κουρτεσιώτης με κοινή δήλωση τους, τονίζουν ότι η τήρηση των μέτρων από όλους είναι πρώτα από όλα πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Επισημαίνουν δε πως σε πολλές περιοχές της χώρας γίνονται συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι από τα αρμόδια κρατικά όργανα και επιβάλλονται κυρώσεις στις περιπτώσεις παραβάσεων. «Για να αποφύγουν, οι επαγγελματίες της πόλης μας τις κυρώσεις αλλά πάνω από όλα για να διαφυλάξουμε την υγεία των πολιτών, θα πρέπει όλοι να πειθαρχούμε στα μέτρα”, τονίζουν οι δύο αντιδήμαρχοι. Να θυμίσουμε ότι ελέγχους εκτός από όλα τα άλλα αρμόδια όργανα διεξάγει και η δημοτική αστυνομία.

Υπενθύμιση των μέτρων που θα πρέπει να τηρούνται

Τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δύναται να λειτουργούν στον εξωτερικό και τον εσωτερικό τους χώρο υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα:

Λαϊκές αγορές

Η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 5 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό – ελεύθερο από αντικείμενα.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι δεν θα πρέπει να παρατηρείται συνωστισμός ενώ στους πάγκους θα πρέπει να υπάρχουν αντισηπτικά και οι παραγωγοί θα πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με γάντια και μάσκες.