Έκκληση της Δημοτικής αρχής για τήρηση του κανονισμού καθαριότητας

01/04/2024
image_print

Θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι στο προσεχές διάστημα και όπου απαιτηθεί θα επιβληθούν πρόστιμα

Έκκληση προς τους δημότες να σέβονται τον δημόσιο χώρο και να τηρούν τον κανονισμό καθαριότητας απευθύνει η Δημοτική αρχή Καρδίτσας. Όπως επισημαίνει η υπηρεσία καθαριότητας, αυτή την εποχή παρατηρείται το φαινόμενο να συσσωρεύονται κλαδιά και άλλα απορρίμματα είτε σε πεζοδρόμια είτε σε άλλους κοινόχρηστους χώρους όπως τα πάρκα.

Οι δημότες σε αρκετές περιπτώσεις πετούν ανεξέλεγκτα κλαδιά, μπάζα και ότι άλλο άχρηστο αντικείμενο έχουν στην αυλή τους με αποτέλεσμα ακόμη και σε κεντρικά και πολυσύχναστα σημεία να σχηματίζονται μικρές «χωματερές» με όλες τις αρνητικές συνέπειες που έχει κάτι τέτοιο για το κοινωνικό σύνολο και για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης. Η υπηρεσία καθαριότητας επισημαίνει ότι αυτού του είδους οι συμπεριφορές δεν συνάδουν με την έννοια του υπεύθυνου δημότη. Υπενθυμίζει ακόμη πως με βάση τον κανονισμό:

• Προϊόντα κηπευτικών εργασιών (φύλλα, ξερά άνθη κλπ.) τα συσκευάζουμε σε πλαστικές, ανθεκτικές σακούλες, καλά δεμένες και επικοινωνούμε με την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου στο τηλ.: 24410-76000 για την αποκομιδή τους.

• Δεν πετάμε τα σκουπίδια μας σε ακάλυπτους χώρους, όπως οικόπεδα, πάρκα, άλση κ.λ.π.

• Διατηρούμε καθαρούς τους κοινοχρήστους χώρους των πολυκατοικιών μας.

• Περιφράζουμε τα οικόπεδά μας και τα διατηρούμε πάντοτε καθαρά από σκουπίδια.

• Δεν αφήνουμε στα πεζοδρόμια και στο οδόστρωμα υλικά οικοδομών.

Σε κάθε περίπτωση οι δημότες οφείλουν πριν προχωρήσουν σε εργασίες οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην παραγωγή σκουπιδιών, μπαζών, κλαδιών, άχρηστων αντικειμένων κλπ., θα πρέπει να επικοινωνούν με την υπηρεσία καθαριότητας στο τηλ.: 2441076000 με στόχο να υπάρχει προσυνεννόηση για τον τρόπο απομάκρυνσης των απορριμμάτων.

Τέλος επισημαίνεται ότι η δημοτική αρχή στο προσεχές χρονικό διάστημα θα εντείνει τους ελέγχους για την τήρηση του κανονισμού και όπου εντοπίσει παραβιάσεις θα επιβάλει τα προβλεπόμενα πρόστιμα.