Ειδικά μεταλλικά πλαίσια αγγελτηρίων τοποθέτησε ο Δήμος Καρδίτσας

22/03/2016
image_print

Νέα πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για την βελτίωση της εικόνας της πόλης
Ειδικά μεταλλικά πλαίσια αγγελτηρίων τοποθέτησε ο Δήμος Καρδίτσας
Θετική η ανταπόκριση των γραφείων τελετών

metalika-plaisia-01Μια νέα πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την βελτίωση της καθημερινής λειτουργίας και εικόνας της πόλης ξεκινά να υλοποιείται.

Ο Δήμος Καρδίτσας με ομόφωνη απόφαση και του Δημοτικού Συμβουλίου (αριθμ. Αποφ. 61/2016) τοποθέτησε ειδικά μεταλλικά πλαίσια σε όλες τις πλατείες της πόλης, προκειμένου να επικολλούνται εκεί τα αγγελτήρια κηδειών και μνημοσύνων και να σταματήσει η ανεξέλεγκτη επικόλλησή τους σε κολώνες ,τοίχους, δένδρα κ.λ.π.

Η επικόλληση των αγγελτηρίων θα είναι δωρεάν, τα δε γραφεία τελετών υποχρεούνται μετά την τέλεση του γεγονότος με ευθύνη τους να τα αποσύρουν και σε περίπτωση μη τήρησης του σχετικού κανονισμού, θα επιβάλλονται τα προβλεπόμενα πρόστιμα της αντίστοιχης νομοθεσίας.

Ειδικότερα, μεταλλικά πλαίσια αγγελτηρίων τοποθετήθηκαν στα εξής σημεία:

 1. Δικαστηρίων
 2. Στρατολογίας
 3. Δημοτικής Αγοράς
 4. Γιολδάση (Λάππα)
 5. Μακρυγιάννη
 6. Ευαγγελιστρίας
 7. Αγ. Παρασκευής
 8. Αγ. Νικολάου
 9. Καμινάδων
 10. Ακαδημίας
 11. Συνοικισμού

Ο Δήμαρχος κ. Φωτ. Αλεξάκος σε συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του συνδικαλιστικού οργάνου των γραφείων, παρουσία και του Αντιδημάρχου κ. Κων. Ψημμένου, ζήτησε να ενημερώσουν όλα τα μέλη τους οτι δεν θα επιτρέπεται από την Πέμπτη 24/3 και στο εξής η τοιχοκόλληση αγγελτηρίων σε άλλα σημεία, πλην των ειδικών πλαισίων και της εισόδου της οικίας του εκάστοτε αποθανόντος.

Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής αντιμετωπίζεται πολύ θετικά από τους ιδιοκτήτες των γραφείων τελετών της Καρδίτσας, οι οποίοι διαβεβαίωσαν τον Δήμαρχο οτι θα συνεργαστούν και ταυτόχρονα θα αναλάβουν την ευθύνη να απομακρύνουν άμεσα όλα τα παλιά αγγελτήρια από τις κολώνες του κέντρου της πόλης.