Εγκαινιάστηκε η έκθεση: Καρδίτσα και ποδήλατο

17/09/2018
image_print

Το απόγευμα της Παρασκευής στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας
Εγκαινιάστηκε η έκθεση: Καρδίτσα και ποδήλατο.
Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη

Το απόγευμα της Παρασκευής, 14.9.2018 πραγματοποιήθηκαν στην Δημοτική Πινακοθήκη τα εγκαίνια της έκθεσης: Καρδίτσα και ποδήλατο. Η προσέγγιση μέσα από τη ματιά του καλλιτέχνη, με την οποία παρουσιάζονται τα εικαστικά έργα που υποβλήθηκαν ως συμμετοχές στον 1ο Διαγωνισμό του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου (στην κατηγορία των ζωγράφων) που πραγματοποίησε ο Δήμος Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος και η Πρόεδρος της Επιτροπής των Βραβείων του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου, Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Σωτηρία Μπακαλάκου αναφέρθηκαν στο χρονικό προκήρυξης του Διαγωνισμού του Κληροδοτήματος Βαλταδώρου που πραγματοποιήθηκε το 2017 για πρώτη φορά από το 1985 που ο Δήμος Καρδίτσας αποδέχτηκε την σχετική δωρεά. Για την πρώτη πιλοτική προκήρυξη επελέγησαν οι κατηγορίες των γεωπόνων και των ζωγράφων.

Στην έκθεση παρουσιάζονται τα είκοσι έργα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό. Σύμφωνα με τον όρο των διαθετών Αντωνίου και Θεοδώρας Βαλταδώρου όλες / όλοι οι καλλιτέχνες κατοικούν στην Καρδίτσα. Είκοσι έργα. Είκοσι καλλιτέχνες. Διαφορετικά βλέμματα, αντιλήψεις και προσεγγίσεις για την χρήση του ποδηλάτου στον ιδιαίτερο χώρο της Καρδίτσας. Ένα θέμα διαχρονικά οικείο στην πόλη του ποδηλάτου

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν οι βουλευτές κ.κ. Παναγιώτα Βράντζα και Χρυσούλα Σιωροπούλου – Κατσιαβριά, ο Αντιδήμαρχος κ. Γιαν. Σβάρνας, ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΚ. Μιχ. Τάντος, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας κ. Μιχ. Παπανούσκας, ο Σχολικός Σύμβουλος κ. Βασίλης Κωτούλας εκπρόσωποι της Ιεράς Μητρόπολης και του Στρατού, καθώς και πολλές και πολλοί φιλότεχνοι, φίλοι της Πινακοθήκης και του ποδηλάτου, μεταξύ αυτών και πολλοί άνθρωποι από την εκπαίδευση που πάντοτε ενδιαφέρονται για τις εκθέσεις της πινακοθήκης, αλλά και επιπλέον γιατί πολλές από τις συμμετέχουσες / τους συμμετέχοντες εικαστικούς προέρχονται από τον χώρο της εκπαίδευσης.

Η έκθεση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου), την έναρξη των οποίων μάλιστα σηματοδοτούν για τον Δήμο Καρδίτσας, καθώς και των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 (28-30 Σεπτεμβρίου 2018) που για 2η χρονιά έχουν τον γενικό τίτλο: ΠΟΛ(ε)ΙΣ.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης αυτής θα πραγματοποιηθούν ξεναγήσεις για σχολικές ομάδες, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την Πρωτοβάθμια (Γ΄ έως Στ΄ τάξη Δημοτικού) και την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, ενώ σε συνεργασία με τις / τους εικαστικούς των σχολείων μπορούν να γίνουν κι άλλες δραστηριότητες. Για όλες αυτές τις επιλογές είναι απαραίτητη η προηγούμενη συνεννόηση με την πινακοθήκη (τηλ.: 2441079119 & 2441079937 και email: pinakothiki@dimosKarditsas.gov.gr)

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Αγγέλου Χριστίνα, Αλεξάκου Θωμαΐτσα, Γκάτσης Αριστείδης, Δημακόπουλος Βασίλειος, Ευθυμίου – Κατσίκη Ζωή, Κανελλάκου Κατερίνα, Καλλιάρας Θωμάς, Κολοφωτιάς Μάρκελλος, Κουκουζέλη Ευγενία, Κουκουζέλη Ιωάννα, Κυρίτση Φωτεινή, Κοτρώτσιος Δημήτριος, Κωτσαλή – Γονιτσιώτη Σοφία, Λαζινού Νίκη, Μηλιώνης Χρήστος, Μπιλιούρης Κωνσταντίνος, Νικολάου Κωνσταντίνος, Πέτκοβα Άνι, Παπαευαγγέλου Σουμέλα, Τσιούκας Ιωάννης.

διάρκεια: 14 έως 29 Σεπτεμβρίου 2018

ώρες λειτουργίας: Τρίτη & Παρασκευή: 9:00 – 13:00 & 18:00 – 21:00

Τετάρτη, Πέμπτη & Σάββατο: 8:00 – 14:00

Κυριακή & Δευτέρα: κλειστά

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ) 2018 – ΠΟΛ(ε)ΙΣ (2η χρονιά)

Ευρώπη, μια κοινή κληρονομιά