Έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του νέου κλειστού γυμναστηρίου

09/03/2020
image_print

Για προληπτικούς λόγους και με βάση σύσταση του υπουργείου αθλητισμού

Έγινε απολύμανση σε όλους τους χώρους του νέου κλειστού γυμναστηρίου

Απολύμανση σε παλαιό κλειστό και κολυμβητήριο

Σε απολύμανση στους χώρους του νέου κλειστού γυμναστηρίου προχώρησε το απόγευμα της Παρασκευής 6 Μαρτίου η Δημοτική Αρχή Καρδίτσας. Η απολύμανση έγινε από ειδικό συνεργείο και τηρήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα που προβλέπονται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η Δημοτική αρχή προχώρησε σε αυτή την ενέργεια μετά από σχετική οδηγία – σύσταση που εξέδωσε το υπουργείου Αθλητισμού και εστάλη προς όλους τους Δήμους της χώρας. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι η απολύμανση είχε καθαρά προληπτικό χαρακτήρα καθώς στην περιοχή μας δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα προσβολής από τον κορωνοιό. Η επιλογή του χρόνου απολύμανσης (απογευματινές ώρες της Παρασκευής) είχε στόχο να «καλυφθεί» ο χώρος εν όψει του αγώνα του Σαββάτου του ΑΣΚ με το Φίλιππο Βέροιας. Εξάλλου η δημοτική αρχή προχωρά άμεσα και με βάση τις οδηγίες σε απολυμάνσεις και στο παλαιό κλειστό ( απολυμαίνεται ο χώρος το πρωί του Σαββάτου) όπως και στο κολυμβητήριο, χώροι όπου συγκεντρώνονται πολλοί συμπολίτες και ιδιαίτερα μικρά παιδιά.

Η σύσταση του υπουργείου

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των άμεσων κινδύνων από την εμφάνιση και τη διάδοση του sars cov 2 συστήνεται στους φορείς, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων σε όλη τη χώρα ( Ομοσπονδίες, σωματεία, Τοπική Αυτοδιοίκηση) να προβούν:

Στην απολύμανση όλων των αθλητικών χώρων ευθύνης τους

Στην αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής όπως αυτοί ανακοινώθηκαν από το υπουργείο υγείας

Στη λήψη και εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων για την ενημέρωση και προστασία των αθλητών, αθλούμενων, θεατών και εργαζομένων.