Δρομολογείται η επέκταση του ηλεκτροφωτισμού στον οικισμό “Μαύρικα”

09/01/2014
image_print

Συνάντηση με αντιπροσωπεία των κατοίκων του οικισμού Μαύρικα είχε την Πέμπτη 9/1 στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κων. Παπαλός, παρουσία και των Αντιδημάρχων κ.κ. Φιλ. Κωτούλα και Χαρ. Παπαδημητρίου, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων του Δήμου.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα του ηλεκτροφωτισμού του οικισμού, όπου – ιδιαίτερα μετά από την πρόσφατη βλάβη του μετασχηματιστή της ΔΕΗ – αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα. Όπως ανέφεραν οι κάτοικοι του οικισμού, ο νέος μετασχηματιστής που τοποθέτησε η ΔΕΗ είναι χαμηλότερης ισχύος από τον προηγούμενο, με αποτέλεσμα η ηλεκτροδότηση του οικισμού να είναι προβληματική.

Ο κ. Παπαλός ενημέρωσε τους κατοίκους για τις παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής προς τη ΔΕΗ για την αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά και για το έργο της επέκτασης του δικτύου εντός του οικισμού, το οποίο και έχει δρομολογήσει ο Δήμος, με προϋπολογισμό 80.000 € και πόρους του ΕΣΠΑ, έργο που θα συνδυαστεί και με την μετατόπιση στύλων, με βάση το σχέδιο του οικισμού.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος, εντός της επόμενης εβδομάδας, η ΔΕΗ θα ξεκινήσει τις μετρήσεις εντός του οικισμού για την σύνταξη του σχεδίου και της μελέτης επέκτασης του δικτύου, για να κινηθεί στη συνέχεια από το Δήμο η διαδικασία εκταμίευσης της απαιτούμενης πίστωσης, προκειμένου να εγκατασταθεί άμεσα ο εργολάβος της ΔΕΗ.

Ο κ. Παπαλός εκτίμησε οτι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα.

Θετικές είναι οι εξελίξεις και για το Ιατροκοινωνικό Κέντρο, αφού εγκρίθηκε η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την πλήρη στελέχωσή του. Ήδη δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο η προκήρυξη για την πρόσληψη κοινωνικού λειτουργού και θα ακολουθήσουν οι προκηρύξεις για θέσεις ιατρού, ψυχολόγου, συμβούλου προώθησης απασχόλησης, παιδαγωγού-ειδικού παιδαγωγού και διαμεσολαβητή.

Εκτιμάται οτι εντός του επόμενου διμήνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες πρόσληψης των στελεχών του Κέντρου, ώστε αυτό να παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στους κατοίκους του οικισμού, ενώ, όπως επισημάνθηκε, το προσεχές διάστημα θα δοθεί προτεραιότητα στο θέμα του εμβολιασμού των παιδιών.