Δράση του παραρτήματος Ρομά του Δήμου Καρδίτσας για την προστασία από τον κορονοιό

27/07/2021
image_print

Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας σε συνεργασία με τo Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υλοποίησε την Πέμπτη 22 Ιουλίου 2021 δράση στον Οικισμό Ρομά Μαύρικα του Δήμου Καρδίτσας στο πλαίσιο των νέων έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19.
Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε κατ’οίκον ενημέρωση σε συνεργασία με τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά από τον ιατρό της Περιφέρειας κ. Κανελλόπουλο για την αναγκαιότητα και τη χρησιμότητα του εμβολιασμού των κατοίκων κατά του COVID-19 αλλά και την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου . Παράλληλα, η δράση υποστηρίχθηκε από την κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ με την ταυτόχρονη δειγματοληψία RAPID TEST. Τη δράση του Παραρτήματος Ρομά τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφειάρχης Ν. Καρδίτσας, κ. Καραγιάννης Νικόλαος, ο Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων και Αλληλεγγύης, κ. Θεόδωρος Θεοδωρόπουλος, ο κ. Νικόλαος Πουτσιάκας του Περιφερειακού Παρατηρητηρίου Κοινωνικής Ένταξης και ο ιατρός Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, κ. Νικόλαος Κανελλόπουλος.
Το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Καρδίτσας χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Θεσσαλίας 2014-2020.